Anda Perlu Tahu Mengenai Kebenaran Lampu Solar

Seperti kebanyakan produk lampu solar, apabila anda membeli lampu solar, anda mendapat apa yang anda bayar. Kami selalu diajar bahawa jika anda membeli lampu solar murah, anda membeli dua kali, sebab tak tahan lama, jadi apabila rosak anda perlu beli lampu solar itu lagi. Tetapi membayar lebih sedikit untuk prestasi yang lebih dipercayai selalunya terbukti bermanfaat dan anda akan dapat lampu solar terbaik, lampu solar berkualiti dan lampu solar tahan lama.

Lampu solar luar rumah terdiri daripada panel lampu solar yang mengecas bateri lampu solar pada siang hari dan menyala dengan LED lampu solar apabila gelap. Lampu solar menyala apabila panel solar tidak dicas dan dimatikan apabila panel menyambung semula pengecasan pada waktu subuh.

 

Kebenaran Teknologi

Bertentangan dengan kepercayaan popular, banyak lampu solar tidak mengandungi fotosel. Jam siang dan malam direkodkan dengan memantau voltan. Lampu solar akan mati apabila modul kawalan mengesan voltan daripada panel solar. Ini disebabkan oleh pendedahan kepada cahaya matahari yang mengecas bateri. Apabila matahari terbenam (senja), pengecasan berhenti dan tiada voltan mengalir. Kemudian LED akan menyala. Apabila matahari terbit semula, pengecasan disambung semula, voltan diukur semula, dan LED dimatikan. Seperti yang anda lihat, ini adalah ciri senja, tetapi tidak dengan teknologi fotosel.

 

Prestasi dan Harga

Prestasi lampu solar bergantung pada kualiti panel lampu solar, bateri lampu solar dan LED lampu solar. Segala-galanya telah bertambah baik dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Jika anda berpuas hati kerana lampu itu adalah hiasan semata-mata dan tidak bertahan lebih daripada setahun, beli yang biasa sahaja. Jika anda mahukan lampu solar terang dan tahan sepanjang malam, belilah lampu solar yang berkualiti.

Lampu yang lebih baik dan terang dengan bahan terbaik. Komponen lampu solar elektrik berkualiti tinggi (LED, panel solar, bateri, modul kawalan) juga digunakan dalam julat harga ini.

Untuk kualiti cahaya yang terbaik, anda hendaklah sentiasa menyemak keluaran cahaya (lumen dibahagikan dengan 10 untuk mendapatkan perbandingan kasar kepada cahaya utama) dan jenis bateri yang digunakan (bateri litium ion atau lifepo4 tahan sekurang-kurangnya 5 tahun). ). Cari syarikat lampu solar Malaysia terkemuka yang boleh anda hubungi.

Mengguna servis dari syarikat lampu solar yang profesional bukan sahaja memberikan lampu solar yang terbaik dan tahan lama tetapi after sales support sekiranya ada masalah dengan lampu solar anda, mereka akan tolong.

 

Dapatkan Yang Terbaik Daripada Lampu Solar Anda

Lampu solar hendaklah diletakkan di kawasan tidak berbayang, ia perlu diletakkan di tempat terdedah kepada matahari. Menghadap ke selatan jika boleh dan memastikan panel lampu solar bersih akan memberikan prestasi terbaik. Cahaya matahari yang baik bersinar sepanjang tahun.

Dan penting untuk dapatkan high quality solar light, best solar light Malaysia. Anda boleh dapatkannya di SLM. Kami di SLM mempunyai types of solar light mengikut keperluan anda. Banyak pemasangan lampu solar yang telah kami kendalikan. Untuk lebih info, hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.