Apakah Beberapa Petua Yang Baik Untuk Menggunakan Lampu Solar?

Lampu solar sangat mudah digunakan dan sangat murah. Mudah dikawal, cuma biarkan sahaja lampu solar automatik buka dan tutup. Ia adalah lampu LED solar dengan imej lampu solar yang berfungsi. Jika anda ingin menggunakan lampu solar anda dengan lebih baik, kami telah mengumpulkan beberapa petua hebat untuk menggunakannya.

 

Pilih Lokasi Yang Sesuai Untuk Lampu Solar Anda

Anda mungkin telah memilih tempat yang sesuai untuk memasang lampu solar anda. Tetapi untuk menggunakannya dengan cekap, anda perlu memilih sumber cahaya yang cekap yang membawa jumlah cahaya yang mencukupi ke dalam rumah anda, pastikan panel lampu solar terdedah kepada matahari sepanjang hari. Sebaliknya, jangan jadi hiasan. Cari perkara penting untuk memanfaatkan sepenuhnya lampu solar anda.

Pilih tempat dengan cahaya matahari langsung, bukan teduh jika tidak lampu solar tidak dapat dicas penuh dan mungkin tidak menyala lama pada waktu malam.

 

Menyediakan Lampu Solar Untuk Kegunaan Pertama

Secara teknikal, anda boleh memasang lampu terus dari kotak. Letakkannya di mana-mana yang anda suka dan hidupkannya. Anda mungkin tidak akan menggunakannya dengan cara ini kerana ia perlu dicas sepenuhnya. Apa yang anda perlu lakukan ialah memadamkan lampu >> letakkan di tempat yang anda perlukan >> hidupkan lampu suria >> dedahkannya kepada cahaya matahari penuh untuk memastikan ia dicas sepenuhnya.

 

Menjaga Lampu Solar

Salah satu kelebihan terbesar lampu solar ialah keperluan penyelenggaraan yang rendah. Sebaik sahaja anda mula menggunakan lampu solar anda setiap hari, menjadi tugas anda untuk membersihkan panel solar dengan sabun, air atau agen pembersih lembut yang lain…supaya ia menerima lebih banyak sinaran matahari dan menukarkan kepada elektrik. Selain itu, ia memastikan kerja dioptimumkan.

 

Bagaimana Untuk Mengecas Lampu Solar Tanpa Matahari?

Memang benar bahawa lampu solar mengecas dengan cekap apabila matahari bersinar. Walau bagaimanapun, jika cuaca tidak sesuai untuk lampu solar, cahaya matahari boleh membantu mengecas lampu. Cahaya buatan, seperti lampu LED, juga membantu mengecas bateri.

 

Kaji Dulu Sebelum Menggunakan

Apa-apa peranti pun sebelum beli dan guna mestilah kaji dahulu barang tersebut, pastikan ada tahu guna dan pasang seperti lampu solar. Lampu solar adalah sabngat mudah dipasang dan digunakan. Ianya berfungsi secara automatik, anda perlu pasang ditempat yang betul, pastikan panel lampu solar terdedah kepada matahari. Dan biarkan lampu solar berfungsi secara automatik untuk buk dan tutup.

Kami pakar dalam lampu solar, yang juga mempunyai banyak agen lampu solar cell menyediakan brosur lampu solar cell menerangkan bagaimana lampu solar berfungsi, cara lampu solar berfungsi dengan menawarkan lampu solar terbaik, lampu solar tahan lama dengan harga lampu solar Malaysia berpatutan. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.