3 Faktor Untuk Memilih Lampu Solar Luaran Yang Tepat

Kami faham membuat produk berkualiti untuk pengguna di seluruh dunia. Sama ada anda dari Malaysia, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, Sweden, Brazil, Australia, Afrika Selatan, Namibia, Uganda – semuanya dirawat dengan produk berkualiti. 3 bahagian terpenting dalam lampu jalan solar adalah panel lampu solar, lampu LED solar dan solar light battery. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda menyemak tiga faktor teratas ini sebelum membeli lampu jalan solar. Mari kita mulakan.

 

1. Panel Lampu Solar Yang Cekap Untuk Pencahayaan Solar

Dari segi kecekapan, panel lampu solar monohablur lebih cekap daripada panel solar polihablur dan kelihatan lebih langsing. Tidak dinafikan, harga panel polihabluran dijual pada harga yang rendah.

Kedua-dua modul solar monohablur dan polihabluran melaksanakan fungsi yang sama dalam sistem fotovoltan. Mereka menangkap tenaga solar dan menukarnya menjadi elektrik. Teknologi ini sangat berkuasa sehingga ia boleh berfungsi dan memberikan pencahayaan walaupun dalam cahaya malap.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, industri panel solar telah berkembang selama bertahun-tahun. Dalam kebanyakan kes, panel solar itu sendiri dijamin bertahan sekurang-kurangnya 20 tahun.

 

2. Sistem Lampu LED Solar Yang Dioptimumkan

Tiga faktor teratas untuk lampu solar luar adalah kedua. Cip LED adalah pelbagai dan pembekal cip yang berbeza menawarkan penyelesaian pencahayaan yang sepadan. Bridgelux, Cree, Lumileds, Nichia, OSRAM dan Philips ialah pilihan popular untuk kilang fotovoltaik yang menghargai kualiti dan reputasi produk.

Secara keseluruhan, jenama lain juga dipilih untuk digunakan apabila menghasilkan item tertentu, kerana kuasa output sistem mesti dipertimbangkan.

 

3. Unit Bateri Lampu solar Yang Dipertingkatkan Meningkatkan Prestasi Sistem

Unit bateri adalah konsainan daripada pengeluar bateri. Jika out door solar light distributor ingin menggunakan komponen yang murah, mereka mungkin menggunakan bateri asid plumbum. Bateri asid plumbum mempunyai salah satu nisbah kuasa kepada berat dan kapasiti kuasa yang paling rendah, menjadikannya besar dan berat untuk kuasa keseluruhan yang boleh diberikan.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sebilangan besar sistem kuasa luar grid telah dilengkapi dengan bateri asid plumbum. Kebanyakan daripada mereka kini tidak berfungsi atau telah diganti. Orang ramai beralih kepada penyelesaian bateri Li-ion LiFePO4.

Pek bateri LiFePo4 mempunyai jangka hayat 2000 kali lebih lama daripada bateri asid plumbum, tiga kali lebih lama. Jika anda mencari lampu suria luar di internet, sesetengah pengeluar akan menunjukkan tempoh jaminan produk. Sesetengah jaminan adalah sangat singkat sehingga pelanggan kadangkala tertanya-tanya dalam keadaan apa yang mereka beli, dan penjual tertanya-tanya jenis produk yang mereka jual pada harga yang begitu rendah. Juga, berhati-hati dengan vendor yang menggunakan bateri terpakai yang diambil dari kenderaan elektrik.

 

Buat Pemilihan Yang Tepat

Tiga elemen utama di atas adalah elemen asas kerana ia adalah komponen utama lampu solar luar.

Berhati-hati memilih solar light supplier, penjual lampu solar dan kedai lampu solar, agar anda tidak tersalah membuat pilihan.

Cari dan pilih lampu solar yang sesuai mengikut keperluan anda, pastikan ada semak dulu sebelum beli. Taknak laa baru pakai sekejap dan lampu solar rosak. Sebab itu penting memilih high quality solar light in market sama ada anda beli lampu solar online ataupun ada kontraktor lampu solar yang lakukan pemasangan.

Solar Lights Malaysia (SLM) ialah pembekal lampu solar yang popular di Malaysia, menawarkan produk lampu solar terbaik untuk rumah dan perniagaan anda. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.