Anda Nak Pasang Lampu Solar? Boleh Dapatkan Tip Ini

1 – Tambahkan Pencahayaan Pada Projek Anda

Anda boleh memilih pilihan terbaik untuk pencahayaan rumah mengikut ciri-ciri rumah anda sebelum pemasangnya.

Berita baik bagi mereka yang ingin menyalakan kolam siap mereka ialah terdapat pelbagai pilihan di pasaran yang boleh dipasang tidak berubah selepas pembinaan. B. Lampu kolam terapung untuk kesan yang cantik.

Oleh kerana banyak faktor yang mempengaruhi pemasangan lampu solar rumah, adalah penting untuk menekankan bahawa kerja ini hanya perlu dilakukan oleh solar light expert untuk seperti pemasangan lampu solar ditempat tinggi

 

2 – Fikirkan Tentang Matlamat Anda

Seperti mana-mana jenis hiasan lain, pilih lampui solar harus mengikut garis atau gaya. Jadi fikirkan tentang keperluan utama anda. Beberapa soalan akan membantu dengan tugas ini. Adakah pasang lampu solar untuk ciri keselamatan ataupun untuk hiasan rumah.

 

3 – Tekankan Perkara Penting

Fikirkan bukan sahaja tentang kecantikan, tetapi juga tentang keselamatan. Sudah tentu anda boleh meletakkan kedua-dua ini bersama-sama, tetapi jangan lupa faktor keselamatan. Sebagai contoh, apabila pulang lewat ke rumah, perlu pencahayaan untuk buka pintu. Dan kedua, apabila rumah diterangi lampu solar, akan bertambah selamat, pencuri pun takut nak masuk. Ia juga merupakan idea yang baik untuk mencipta lampu solar spotlight di keliling rumah, termasuk belakang rumah.

 

4 – Pertimbangkan Rekaan Rumah Anda

Ada rumah yang satu tingkat, dua tingkat dan tiga tingkat, jadi ia mempengaruhi seberapa banyak kawasan tersebut dapat diterangkan.

Keperluan pencahayaan anda akan rekaan rumah, pemasangan panel lampu solar dan lampu led solar. Ini kerana kapasiti setiap satu adalah berbeza. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda berunding dengan profesional yang boleh memberikan garis panduan khusus untuk kes anda. Namun begitu, adalah penting untuk mengetahui pilihan best solar light yang ada di pasaran.

 

5 – Pemasangan Lampu Solar

Arah terbaik untuk pemasangan panel lampu solar arah selatan. Sebelum pemasangan pastikan anda monitor bergerakan matahari untuk beberapa hari untuk pastikan tempat panel solar yang anda ingin pasang menerima cahaya matahari terus.

 

6 – Lampu Limpah Solar Rumah/ Solar Spotlights

Kebanyakan rumah akan penggunaan lampu limpah solar, lampu solar spotlights untuk dipasang didinding rumah mereka, wall solar light untuk dipancarkan kearah depan rumah, tempat letak kereta, dibelakang rumah dan ditepi rumah.

Lampu limpah solar, solar spotlights ini mempunyai ciri keselamatan dan sangat terang. Itu sebab ramai yang memgunakannya.

 

7 – Pencahayaan Lampu Solar LED Untuk Rumah

Pencahayaan kawasan rumah dengan lampu LED solar adalah salah satu pilihan yang paling menjimatkan dari segi penggunaan tenaga. Lampu solar LED lebih terang dan tahan lama. Untuk buat pilihan lampu solar, boleh tengok pada LED juga.

 

8 – Nyalakan Kawasan Luar Dari Rumah

Sebagai langkah berjaga-jaga, tak salah pun untuk pasang lampu solar luar dari kawasan rumah. Pencahayaan dapat menjaga keselamatan dan menyerlahkan titik seni bina dan taman membuat perbezaan dan menjadikan persekitaran lebih canggih dan mesra.

 

Buat Pilihan Yang Tepat

Ini adalah tip untuk pasang lampu solar rumah, apa jenis lampu solar yang dan dimana untuk anda pasangkannya mengikut keadaan rumah anda.

 

Jika anda tidak pasti dengan pemasangan lampu solar hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.