Lampu Solar Lawan Lampu Dikuasakan Sesalur

Pernahkah anda terfikir tentang kos penggunaan lampu berkuasa utama berbanding lampu slar berkualiti tinggi?

Memandangkan harga elektrik terus meningkat dan apabila pengguna kita semakin sedar untuk memaksimumkan potensi tenaga hijau, terdapat pilihan yang lebih baik yang boleh kita buat.

Lampu solar juga boleh membantu anda menjimatkan wang untuk membeli lampu dan lekapan serta menjimatkan wang untuk membayar setiap kilowatt yang disambungkan ke grid kuasa.

 

Mengapa Kita Menggunakan Lampu Diluar Rumah?

Jawapannya adalah untuk mewujudkan zon keselamatan di sekitar laluan pejalan kaki, menambah keselamatan tambahan untuk menghalang penceroboh, menambah suasana di mana perlu, memberi perhatian kepada pintu masuk dan keluar, tanda pintu masuk, mesej pemasaran dan papan tanda, dll.

Menerangi ruang luar anda juga boleh menggunakan harta anda dengan lebih baik apabila matahari terbenam. Mereka boleh mencipta tempat beriadah, menyerlahkan pokok yang tersendiri, mempamerkan taman dan elemen hiasan anda serta mempertingkatkan pilihan gaya hidup semasa perkhemahan dan aktiviti rekreasi lain.

Di dalam rumah, menghidupkan dan mematikan apabila memasuki atau meninggalkan bilik boleh mengurangkan penggunaan kuasa, tetapi di luar rumah ia tidak begitu mudah.

Lampu yang direka untuk kegunaan luar cenderung untuk kekal menyala untuk jangka masa yang lama. Apabila lekapan dipasang, kos kemudahan adalah tinggi, terdapat pendawaian untuk dipasang, apatah lagi kos mengupah tukang untuk mencipta infrastruktur – penyelenggaraan berterusan, penggantian mentol lampu, Di samping itu, pampasan juga diperlukan apabila pembaikan adalah perlu. Kejadian cuaca yang tidak dijangka mendatangkan malapetaka.

 

Pencahayaan Luar Solar/ Lampu Solar Luar Menang!

Kelebihan Lain Lampu Solar Luar Berbanding Kuasa Sesalur Termasuk:

  • Mudah untuk berpindah ke lokasi baharu jika hartanah berubah dari semasa ke semasa

  • Tidak perlu menjalankan wayar dan kabel di bawah tanah atau melindunginya daripada kelembapan dan haba

  • Lampu solar secara amnya selamat digunakan di dalam dan sekitar kolam, kolam dan kemudahan tepi air.

  • Karbon mempunyai sekurang-kurangnya sifar emisitiviti dan tidak menjadi panas apabila disentuh

  • Tidak perlu mematikan untuk menjimatkan tenaga atau wang

  • Lampu solar boleh diaktifkan sensor untuk menjimatkan tenaga yang disimpan pada grid.

  • Lampu suria mempunyai kapasiti voltan ultra rendah untuk mengelakkan kejutan elektrik dan bahaya kebakaran akibat terlalu panas

  • Sekiranya anda perlu menyambungkan pengubah sesalur ke saluran keluar (kalis cuaca), maka tidak ada masalah dengan pencahayaan solar. Keseluruhan pencahayaan dibina ke dalam perumahan.

  • Sebagai contoh, jika lampu solar digunakan di bawah cucur atap atau di bawah car porch, beberapa model lampu solar dengan panel solar berasingan dipasang boleh diletakkan di lokasi cerah berhampiran (kerana ia menjana elektrik pada siang hari)

  • Jika anda memindahkan atau menempatkan semula perniagaan anda, anda boleh membawa lampu solar anda bersama anda (walaupun kami mengesyorkan anda memaklumkan ejen hartanah anda tentang niat ini pada masa jualan untuk mengelakkan salah faham).

 

Juga, ingat bahawa harga pembelian lampu solar adalah pembelian sekali sahaja. Walau bagaimanapun, melabur dengan bijak dengan membeli lampu solar yang berkualiti. Seperti mana-mana, anda mendapat apa yang anda bayar.

Jadi anda boleh berfikir untuk menggunakan Lampu Jalan Solar, anda boleh dapatkan lampu jalan solar SLM dengan kos pemasangan lampu solar jalan, cara pasang lampu solar jalan dan kamilah solar light contractor yang terbaik di Malaysia. Hubungi kami sekarang di 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.