5 Sebab Memilih Lampu Jalan Solar Bersepadu

Lampu jalan solar menggunakan tenaga solar sebagai sumber tenaganya, menyerap tenaga matahari pada waktu siang dan menukarkannya kepada elektrik pada waktu malam untuk memberikan cahaya. Lampu jalan boleh dibahagikan kepada jenis integral (panel terbina pada lampu) dan split (panel asing, dipasang berasingan) mengikut strukturnya. Lampu jalan solar bersepadu pertama telah dicipta pada tahun 2008, menyepadukan/ dipasang sekali panel solar, bateri, kawalan dan kepala lampu. Lampu jalan solar bersepadu secara beransur-ansur menggantikan lampu jalan tradisional.

Mengapa lampu jalan solar bersepadu semakin menjadi kegemaran ramai? Lampu jalan solarterbina dalam menggunakan bateri litium berkapasiti tinggi dan sangat mudah dipasang. Ingin mengetahui lebih lanjut tentang jenis terbina dalam? Baca artikel ini dan harap anda mendapati artikel ini berguna.

 

Penjimatan Tenaga

Lampu jalan solar bersepadu dilengkapi dengan sensor PIR, sensor gerakan. Apabila seseorang berjalan, lampu bertukar ke mod terang selama 30 saat. Lampu masuk ke mod cahaya malap apabila tiada sesiapa yang lalu lalang. Mod cahaya rendah menjimatkan banyak kuasa, jadi cahaya tahan lebih lama walaupun pada hari hujan. Selain penderia PIR, lampu jalan juga boleh diatur masa. Contohnya, lampu jalan boleh ditetapkan kepada mod terang dari 7:00 malam hingga 12:00 tengah hari dan mod malap dari 1:00 pagi hingga 6:00 pagi.

 

Lampu LED Solar Kuasa Tinggi

Apabila digunakan dalam satu lampu jalan solar, kami biasanya menggunakan lampu LED sebagai sumber cahaya. Lampu LED solar boleh bertahan selama 55000 jam, lebih lama daripada lampu jalan tradisional. Cahaya boleh diedarkan sama rata.

 

Selamat dan Mudah Dikawal

Lampu jalan solar all-in-one menggunakan komponen voltan rendah. Boleh dipercayai dan selamat. Tidak seperti lampu jalan tradisional, lampu jalan LED solar bersepadu kebal terhadap air, penuaan dan kegagalan kuasa. Selain itu, lampu jalan solar semua-dalam-satu boleh disambungkan ke platform terkawal awan yang dipanggil lampu jalan pintar. Anda boleh menetapkan masa pencahayaan dan fungsi lain pada platform kawalan awan. Data lampu jalan juga boleh dikumpulkan dengan lebih mudah pada platform.

 

Pilihan Yang Menjimatkan

Lampu jalan solar bersepadu menyediakan pencahayaan daripada tenaga suria. Tenaga suria tidak habis-habis dan menjimatkan tenaga. Penggunaan kuasa yang dikurangkan dan kos pemasangan all in one solar light yang lebih rendah. Mudah dipasang, sedikit juruteknik diperlukan. Masa pembinaan juga sangat singkat. Kosnya hanya 1/10 daripada lampu jalan konvensional. Lampu jalan solar bersepadu menggunakan bateri litium berkapasiti besar dengan hayat perkhidmatan selama 8 tahun. Berbanding dengan bateri lain di pasaran, bateri litium berkualiti tinggi memerlukan sedikit penyelenggaraan, menjadikan lampu jalan anda tahan lebih lama.

 

Mudah Dipasang Dan Diselenggara

Lampu jalan solar bersepadu mudah dipasang kerana kelebihan strukturnya. Panel solar lampu solar all one, pengawal, bateri lampu solar all in one dan komponen lain disepadukan ke dalam tiang cahaya. Tidak perlu menggali lubang untuk menjalankan kabel. Penyelenggaraan lampu jalan solar bersepadu juga sangat mudah. Jika lampu tidak berfungsi, cuma gantikan keseluruhan sistem. Kakitangan bukan teknikal juga boleh mengambil alih penyelenggaraan. Lampu jalan solar semua-dalam-satu ialah sejenis lampu suria. Ia membawa banyak kemudahan untuk sesetengah pengguna.

Walau bagaimanapun, panel solar bersepadu mempunyai hadnya. Jenis bersepadu tidak sesuai untuk tempat yang mempunyai pencahayaan tinggi. Jika anda ingin mengetahui sama ada lampu jalan suria bersepadu sesuai untuk anda, sila hubungi kami. Saya dengan senang hati akan memberi anda petunjuk.

 

Sangat Mudah Dengan Integrated Solar Street Lights

Lampu jalan solar bersepadu sangat mudah sebab semua komponen lampu solar terbina sekali. Permintaan untuk integrated solar street lights juga semakin meningkat. Nak tahu lebih lanjut berkenaan projek pemasangan lampu solar jalan dan kos install solar light? Boleh hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.