Perancangan Dan Belanjawan Untuk Projek Lampu Solar Komersial

Membeli commercial solar lighting system yang berkualiti boleh menjadi tugas yang sukar. Harga lampu solar juga boleh berbeza dengan ketara disebabkan oleh reka bentuk yang berbeza seperti rupa, teknologi dan ciri. Sistem kos rendah mungkin tidak mempunyai semua ciri dan prestasi yang diperlukan oleh projek anda, jadi anda perlu menggunakan sistem yang lebih mahal untuk memastikan ia memenuhi semua spesifikasi anda.

Selain itu, penjimatan boleh diabaikan apabila melihat kos permulaan projek. Anda tidak boleh hanya melihat kos untuk memperoleh sistem. Jumlah penjimatan projek, termasuk pemasangan, longkang dan pendawaian yang hilang, dsb., hendaklah disahkan. Bil elektrik yang hilang juga harus dipertimbangkan, tetapi begitu juga penyelenggaraan, alat ganti, kos buruh masa depan, dsb.

Tetapi jangan patah semangat. Terdapat cara untuk membuat belanjawan untuk projek lampu solar komersial anda dan menjadikannya lebih berpatutan. Berikut ialah beberapa petua untuk membantu anda berjaya dalam projek anda.

 

1. Tetapkan Belanjawan Untuk Projek Lampu Solar Anda

Ketahui belanjawan anda dan kongsi dengan perancang anda pada awal projek. Jika mereka mengetahui belanjawan anda, mereka lebih berkemungkinan untuk membalasnya daripada hanya memetik perkara yang mereka fikir akan berkesan. Ambil kejutan pelekat pertama dan pastikan anda bekerja mengikut bajet semasa mereka bentuk projek pertama anda.

Belanjawan amat penting apabila membandingkan bil elektrik dan kos solar. Pemasangan awal elektrik boleh menjadi jauh lebih mahal daripada projek solar, terutamanya jika tapak perlu dikuasakan grid. Walau bagaimanapun, jika kuasa telah dipasang dan beroperasi sepenuhnya, harga tenaga lampu solar boleh menjadi lebih tinggi. Bergantung pada sebab solar menjadi pilihan, menerangkan sebab akan membantu perancang memahami matlamat akhir mereka dan menentukan tindakan terbaik.

 

2. Cari Insentif

Jika anda tidak mempunyai bajet tetapi ingin mencari cara untuk mengurangkan kos daripada perkhidmatan asal anda, lihat insentif untuk menggunakan tenaga boleh diperbaharui. Terdapat subsidi dan insentif cukai tersedia untuk hampir mana-mana perniagaan yang ingin menggunakan lampu solar untuk kemudahan mereka.

 

3. Bekerja Secara Berperingkat

Disebabkan masalah pembangunan, jadual atau kewangan, mungkin tidak dapat menyiapkan projek itu sekaligus. Ini boleh termasuk belanjawan anda untuk sistem lampu LED solar. Membahagikan projek kepada fasa boleh mengurangkan  kewangan projek. Ini membolehkan anda memfokus dan membelanjakan belanjawan anda dengan lebih baik pada bahagian terpenting projek anda.

Kami telah mengusahakan banyak projek yang disiapkan dalam peringkat yang berbeza sepanjang tahun atau tahun yang sama. Pengilang yang bereputasi memastikan bahawa sistem lampu solar yang mereka pasang adalah sama tidak kira berapa banyak fasa yang diambil oleh projek untuk disiapkan.

 

4. Fokus Pada Kos Jangka Pendek Dan Jangka Panjang

Jangan lupa untuk mempertimbangkan kos jangka pendek dan jangka panjang yang berkaitan dengan projek lampu solar komersial seperti: B. Pemasangan dan Penyelenggaraan. Semak semua dokumentasi untuk memastikan syarikat menyokong produk mereka dengan jaminan, dan mereka menawarkan tempoh jaminan untuk setiap komponen serta keseluruhan sistem.

Waranti harus mencerminkan ini dan bukan jaminan semua termasuk untuk produk, kerana bahagian sistem yang berlainan mempunyai jangka hayat yang berbeza. Waranti terburuk hanya meliputi sistem selama satu atau dua tahun, meninggalkan anda dalam kegelapan untuk masalah masa depan.

 

5. Bekerjasama Dengan Pemasang Lampu Solar

Anda mungkin fikir anda memerlukan cahaya bernilai 400 watt untuk menerangi sesuatu kawasan. Sebaliknya, mentol kecil 25 watt adalah semua yang anda perlukan untuk menyediakan cahaya yang anda perlukan. Kadang-kadang ia benar-benar salah. Bekerjasama dengan pereka lampu boleh memastikan tahap pencahayaan dan kawasan liputan sesuai untuk projek anda.

Solar light specialist akan mempertimbangkan halangan, kekangan, skop projek dan keperluan untuk menyediakan penyelesaian yang memenuhi keperluan anda. Selain meletakkan tiang di tempat yang mereka fikir ia kelihatan baik, pereka lampu meletakkan lekapan di tempat yang diperlukan. Ini memastikan bilangan tiang yang betul, corak pengedaran dan ketinggian pelekap digunakan.

Ini adalah beberapa petua terbaik untuk memastikan projek lampu suria komersial anda mengikut bajet dan menjadikan projek anda berjaya. Bekerjasama dengan pereka lampu solar memastikan projek anda memenuhi keperluan anda dan tidak menjejaskan keuntungan anda.

 

Hubungi Pakar Lampu Solar

SLM merupakan solar light expert, kami banyak pasang projek solar lampu solar jalan, pasang lampu solar untuk kedai, pasang lampu solar untuk kilang dan pasang lampu solar untuk gudang serta lampu solar untuk rumah. Banyak jenis lampu solar yang sesuai mengikut keperluan dan keadaan.

SLM hanya menawarkan lampu solar berkualiti tinggi dan boleh di hantar ke semua negeri. Hubungi kami sekarang di 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.