Bagaimanakah Untuk Memilih Lampu solar Yang Terbaik?

Untuk mencari dan memilih lampu solar, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan. Tidak semua pengeluar menawarkan semua spesifikasi ini, tetapi sila ambil perhatian perkara berikut sebelum memilih:

 

Saiz Panel Lampu Solar

Sebagai peraturan, lebih besar panel, lebih terang dan panjang cahaya. Walau bagaimanapun, banyak lampu solar akan berfungsi dengan baik dengan panel lampu solar kecil, jadi pastikan anda berpuas hati dengan kesan pencahayaan dan masa jalan yang mereka sediakan. Untuk panel solar yang besar, seperti yang menyalakan lampu sorot solar/ solar spotlight, pertimbangkan sama ada panel itu boleh dilihat kerana ia boleh menjadi tidak sedap dipandang.

 

Panjang Wayar Lampu Solar

Perhatikan panjang wayar antara panel solar dan lampu led solar. Dengan kabel lampu solar yang mencukupi, anda boleh meletakkan panel di kawasan yang cerah dan walaupun di tempat teduh, anda boleh mengesan cahaya dalam grid beberapa kaki jauhnya.

 

Kecerahan Lampu Solar

Lumen ialah ukuran kecerahan cahaya, jangan tengok pada tinggi wat semata-semata.

 

Mod pencahayaan

Sesetengah lampu juga mempunyai mod penjimatan tenaga yang menggandakan masa larian dengan memalapkan mentol led lampu solar. Jadi lampu kekal lebih lama walaupun selepas cuaca mendung atau waktu siang yang lebih pendek pada musim hujan.

 

Penderia Gerakan/ Sensor Lampu Solar

Solar light motion sensor, terutamanya berkaitan dengan lampu sorot solar/ solar spotlight, hidupkan lampu apabila seseorang menghampiri atau sesuatu berlaku berdekatan. Ini boleh memanjangkan hayat mentol. Ia juga hanya menyala dalam letusan pendek, menjadikannya kurang bergantung pada tahap cahaya semula jadi, dan berfungsi dengan baik pada musim hujan seperti yang berlaku pada bulan-bulan musim panas yang cerah.

 

Suis Hidup/Mati Lampu Solarr]

Ciri berguna yang membolehkan anda mematikan lampu suria anda untuk memastikan jiran anda gembira dan melindungi hidupan liar tempatan anda.

 

Kalis Cuaca

Penarafan Perlindungan Ingress (IP) menunjukkan betapa mudahnya habuk dan air boleh menembusi peranti elektronik, dan sejauh mana luminair adalah kalis cuaca dan air. Cari lampu solar dengan IP65 keatas adalah yang terbaik.

 

Pilih Lampu Solar Yang Betul

Lampu solar direka untuk cuaca baik dan buruk. Tetapi itu tidak bermakna ia kurang terdedah kepada kerosakan. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk merancang dan mempertimbangkan semua faktor sebelum membuat keputusan untuk memasang lampu solar di rumah anda.

Untuk membeli lampu solar baharu, lawati kedai lampu solar kami atau terus hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.