Pilih Dan Beli Lampu Solar Berkualiti

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, semua peralatan elektrik luar yang menggunakan tenaga solar menjadi semakin popular. Lampu solar menggabungkan tenaga solar menjadi lampu berkuasa solar. Pasaran lampu solar, solar light market terus berkembang apabila lampu solar menawarkan faedah penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar sambil mengekalkan bentuk lampu landskap yang kaya dan cantik. Jadi bagaimana untuk membezakan kualiti lampu solar itu apabila kita membelinya? Berikut adalah beberapa cadangan.

 

 

 1. Konfigurasi Sistem Lampu Solar

  Untuk memastikan lampu solar sentiasa berfungsi dengan stabil semasa digunakan, sistem lampu solar mesti dikonfigurasikan dengan betul. Apabila mengkonfigurasi sistem lampu solar, pelanggan harus mempertimbangkan pemilihan kapasiti sel solar, solar light battery capacity dan pemilihan kuasa modul solar. Hanya panel lampu solar dan bateri lampu solar yang cukup besar boleh memastikan lampu solar menyala sepanjang malam dan memberikan kuasa sandaran pada hari hujan. Juga pertimbangkan penggunaan biasa lampu solar dalam cuaca buruk, terutamanya untuk memastikan reka bentuk kalis angin tiang lampu dan reka bentuk kalis angin pendakap komponen bateri.

 

 1. Sumber Cahaya

  Terdapat banyak jenama lampu LED solar dipasaran. Jika anda mahu lampu solar anda mengeluarkan lebih banyak cahaya dengan kuasa yang kurang, anda harus memilih cip LED lampu solar daripada jenama terkenal. Ini boleh menjimatkan tenaga dan memberikan kecekapan cahaya yang lebih tinggi.

 

 1. Bateri Lampu Solar

  Pilihan bateri lampu solar secara langsung berkaitan dengan masa larian dan hayat lampu keseluruhan. Pada masa ini, bateri litium besi fosfat biasanya digunakan sebagai bateri untuk lampu suria mewah. Mereka sangat stabil kitaran dan biasanya boleh mencapai hayat perkhidmatan sekitar 10 tahun.

 

 1. Tiang Lampu Solar

  Bahan tiang lampu solar boleh dibahagikan kepada beberapa jenis.
  Tiang keluli, profil aluminium, besi tuang. Untuk tiang lampu solar, lebih baik memilih profil aluminium, yang mudah dibentuk, ringan, dan tahan kakisan. Profil aluminium boleh disepadukan ke dalam tiang lampu, memberikan rupa baharu. Tiang lampu solar mestilah bergalvani celup panas atau semburan haba. Tiang lampu bergalvani hot-dip biasanya mempunyai hayat perkhidmatan selama 20 tahun atau lebih.

 

 1. Gaya/ Rekaan Lampu Solar

  Pilih lampu solar yang sepadan dengan gaya landskap anda. Sebagai komuniti moden yang sangat baik, kami biasanya memilih lampu solar terkini, yang ringkas dan cantik. Jika dipadankan dengan persekitaran, kesan matahari akan kelihatan lebih cantik.

 

 1. Suhu Warna Terang

  Suhu warna lampu solar biasanya sama ada sejuk atau hangat. Suhu warna panas dan sejuk mempunyai kecerahan (lumen) dan penggunaan kuasa (watt) berbeza. Perbezaan antara warna hangat dan sejuk ialah kuning untuk warna hangat dan biru untuk warna sejuk. Anda harus mempertimbangkan jenis suasana yang ingin anda wujudkan di kawasan ini. Menilai mood yang ingin anda cipta di setiap kawasan adalah kunci untuk memilih suhu warna yang betul.

 

Kenalpasti Kualiti Lampu Solar anda

Selagi anda menggunakan kaedah di atas untuk mengenal pasti kualiti lampu solar anda, anda akan mendapat lebih jaminan pembelian anda. Pada masa yang sama, jangan idamkan harga lampu solar muraha. Dengan cara ini anda boleh membeli lampu solar yang berkualiti, jika disebut berkualiti, pasti cara lampu solar berfungsi akan lebih baik dan ianya akan tahan lebih lama.

Di SLM, kami hanya menggunakan high quality solar light, best solar light Malaysia untuk semua pelanggan kami. Semua solar light components, termasuk high quality solar light panel, high quality solar light battery untuk semua model lampu solar kami. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.