Apa Perkara Yang Perlu Diketahui Mengenai Ciri-ciri Lampu Jalan Solar

Lampu jalan solar telah menjadi bahagian penting dalam bandar moden dengan pantas. Lampu jalan solar yang dikuasakan oleh lampu solar panel PV ialah sumber cahaya dinaikkan (mentol LED) yang dipasang pada struktur pencahayaan atau dibina pada tiang itu sendiri. Ciri utama lampu jalan solar moden termasuk bateri litium-ion terbina dalam, pengawal yang memantau out keluar masuk bateri dan malam serta penderia gerakan/ solar light motion sensor.

 

Inovasi Pencahayaan Solar

Lampu jalan solar semua-dalam-satu/ all in one solar powered street ligth by SLM, automatik sepenuhnya dengan sensor terbina dalam, bateri litium-ion yang boleh diganti, kalis cuaca, kalis air, kadar tarikan serangga yang rendah, silau rendah, jangka hayat panjang. Panel lampu jalan solar bersepadu/ integrated solar light panel menukarkan cahaya matahari kepada tenaga dan menyimpannya dalam bateri litium-ion. Ia mengambil masa 9 jam untuk mengecas sistem pencahayaan. Direka untuk bekerja sepanjang malam, cas penuh boleh menerangi 3-4 hari hari mendung atau hujan. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang ciri-ciri lampu jalan solar.

 

Kelebihan Bateri Litium-ion

Kehadiran bateri lampu solar litium-ion terbina dalam menjadikan lampu jalan solar sebagai cadangan yang menarik untuk negara membangun. Bateri litium-ion dipasang tinggi pada tiang dalam sistem, menjadikannya agak kecil kemungkinannya untuk dicuri. Bateri sedemikian tidak perlu diisi semula dengan air, dicas sepenuhnya dalam masa 5 jam sahaja, dan mempunyai sistem pengurusan bateri terbina dalam.

 

Reka Bentuk Yang Elegan Dan Bersepadu

Dengan reka bentuk sekeping anggun dalam badan aloi aluminium, lampu LED berkuasa solar dilengkapi dengan panel solar 7W dan 24 LED untuk memberikan kecerahan 1000 lumen, bersamaan dengan lampu solar led 100W standard. Hari ini, LED semakin digunakan sebagai sumber cahaya dalam lampu jalan solar moden kerana ia memberikan lumen yang lebih tinggi dengan penggunaan tenaga yang kurang.

Selain itu, masa pemanasan LED boleh diabaikan, jadi penderia gerakan boleh digunakan untuk kecekapan tenaga yang lebih besar. Kehadiran modul PV rata memungkinkan untuk mengatasi angin berkelajuan tinggi di kawasan berangin.

 

Sensor Pintar

Ciri utama lampu jalan solar automatik ialah penderia PIR yang membantu memaksimumkan penggunaan tenaga solar yang disimpan. Untuk lima jam pertama malam, sistem beroperasi pada kecerahan 300 lumen. Keamatan cahaya kemudiannya berkurangan kepada 150 lumen sehingga fajar atau sehingga pergerakan manusia mengaktifkan sensor PIR.

Apabila orang berada 5-8 meter dari lampu jalan suria, ia akan bertukar secara automatik kepada kecerahan 1000 lumen selepas kelewatan 30 saat. Ciri pintar ini menjadikan peranti ini gabungan sempurna tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga.

 

Pemasangan Mudah

Lampu jalan solar sangat mudah dipasang dan disediakan. Peranti diletakkan pada ketinggian optimum 2-5-3 meter di atas tanah dan dalam cahaya matahari langsung sepanjang hari. Lampu solar dilekatkan pada tiang dengan mekanisme nat dan bolt yang ringkas.

Kurungan pemasangan modular menjadikannya sesuai untuk tiang saiz yang berbeza. Untuk menerangi julat yang luas, sudut penyinaran kepala lampu jalan solar ialah 1200 darjah.

 

Boleh Dipasang Dipelbagai Kawasan

Sistem lampu solar adalah mesra alam untuk pencahayaan halaman, taman, taman, jalan, jalan raya, lebuh raya, halaman, kampus, dinding perimeter, tempat letak kereta, rizab alam semula jadi, kemudahan keselamatan tentera dan awam, lapangan terbang, pelabuhan Pilihan kos efektif. dan ruang awam yang lain. Oleh itu, sistem pencahayaan pintar ini sesuai untuk aplikasi peribadi dan komersial.

 

Kenapa Perlu Pasang Lampu Jalan Solar

Penggunaan tenaga suria digabungkan dengan pencahayaan cekap tenaga menjadikan sistem pencahayaan fotovoltaik pilihan yang sempurna untuk pencahayaan mesra alam. Lampu jalan solar ini boleh digunakan dalam pelbagai aplikasi rumah dan komersil dari senja hingga subuh termasuk jalan, taman, lebuh raya, pantai dan lapangan terbang.

Sistem lampu jalan solar menawarkan lebih kecerahan berbanding sistem pencahayaan luar yang lain dan direka khas untuk berfungsi walaupun pada hari mendung. Secara ringkasnya, sistem lampu solar ialah sistem pencahayaan solar pintar kecerahan tinggi yang menjimatkan tenaga, tahan lama, mudah dipasang, bebas penyelenggaraan dan automatik sepenuhnya yang bermaksud tenaga bersih, kecekapan tenaga dan perlindungan alam sekitar.

Banyak projek pemasangan lampu jalan solar telah dijalankan oleh SLM seperti lampu jalan solar projek jkr, lampu jalan solar office, lampu jalan solar kedai dan untuk rumah kami ada pelbagao jenis lampu solar luar rumah. Ada ingin lakukan pemasangan lampu solar? Cepat hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.