Anda Mencari Lampu Sorot Solar LED/ Solar LED Spotlight? Ini Panduannya

Jika anda ingin membeli lampu sorot LED, anda yang seterusnya, terdapat banyak aspek yang perlu dipertimbangkan dan mencari cahaya yang sesuai untuk keperluan tepat anda boleh menjadi proses yang panjang. Hari ini, saya akan menunjukkan kepada anda perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli lampu limpah LED, lampu solar spotlight LED.

 

Kawasan Atau Titik Yang Memerlukan Pencahayaan

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan semasa membeli lampu limpah solar, lampu solar spotlight ialah kawasan atau tempat yang memerlukan pencahayaan. Ini adalah aspek yang paling penting kerana kami memilih jenis lampu limpah LED, types of solar spotlight yang betul, kecerahan dan ketahanan cahaya mengikut kawasan aplikasi. Terdapat banyaktempat yang boleh diterangi dengan lampu limpah lampu solar spotlight dan pengeluar lampu solar spotlight cuba menjadikan lampu limpah solar, lampu solar spotlight sesuai untuk kebanyakan situasi dan kawasan. Di sini kami menyenaraikan beberapa tempat paling popular menggunakan lampu limpah solar LED.

 

Pintu hadapan – Mungkin tempat yang paling popular untuk diterangi dengan lampu limpah solar, lampu solar spotlight ialah pintu depan. Lampu limpah solar, lampu solar spotlight digabungkan dengan penderia gerakan sesuai untuk pencahayaan pintu masuk. Penderia gerakan, solar lgith motion sensor mengesan pergerakan pada waktu malam dan menghidupkan lampu serta-merta. Ini berguna untuk dua sebab. Mula-mula, anda boleh berjalan dengan selamat ke pintu depan rumah anda pada waktu malam dan dapat membuka pintu kunci dengan mudah. Kedua, apabila pencuri atau orang lain yang tidak diingini melewati harta benda anda, lampu limpah solar, lampu solar spotlight akan menyala dan semua orang dapat melihat siapa yang menceroboh harta benda anda.

Di sekeliling rumah anda – Lampu limpah solar, lampu solar spotlight sering diletakkan di sekeliling rumah atau harta benda lain bersama-sama kamera keselamatan. Anda mungkin memerlukan lampu limpah solar, lampu solar spotlight yang boleh menerangi kawasan tersebut.

Sekitar Halaman dan Taman – Lampu limpah solar, lampu solar spotlight bukan sahaja digunakan untuk tujuan keselamatan di sekitar rumah dan hartanah lain, tetapi juga sebagai lampu hiasan di taman dan halaman. Bagi mereka yang suka menghiasi halaman belakang atau taman mereka dengan tumbuhan, patung, laluan, air pancut dan banyak lagi hiasan taman yang berbeza, gunakan lampu banjir solar, lampu solar spotlight untuk menerangi taman indah anda pada waktu malam.

Tempat letak kereta, jalan masuk, jalan raya – Lampu solar LED sesuai untuk menerangi kawasan besar seperti tempat letak kereta, jalan masuk dan jalan raya. Lampu LED tahan lebih lama daripada jenis lampu lain dan menggunakan lebih sedikit tenaga, jadi ia boleh menjimatkan banyak wang apabila digunakan di tempat yang memerlukan pencahayaan yang banyak.

Tiada elektrik – Sesetengah tempat tidak mempunyai cara untuk menyambungkan lampu ke elektrik atau mengecas bateri. Ini adalah tempat yang sesuai untuk menggunakan lampu limpah solar, lampu solar spotlight. Untuk pondok, denai hutan, dan banyak tempat lain, pencahayaan solar adalah satu-satunya penyelesaian untuk menerangi kawasan itu pada waktu malam. Lampu sorot solar, lampu solar spotlight digunakan bukan sahaja di pondok kecil dan garaj di bandar dan luar bandar, tetapi juga di bandar-bandar besar di seluruh dunia, contohnya di Afrika, di mana tidak ada elektrik dan pencahayaan solar adalah satu-satunya sumber cahaya yang mungkin di tempat-tempat ini.

 

Tahap Cahaya Lampu Sorot Solar LED/ Solar LED Spotlight

Tahap cahaya atau jumlah cahaya yang dihasilkan oleh lampu limpah LED, adalah faktor penting. Kerana sesetengah lampu limpah led solar cukup untuk menerangi seluruh halaman. Dengan kata lain, anda perlu mengukur dengan tepat bilangan lumen yang dipancarkan oleh sumber cahaya tertentu. Lumen ialah ukuran cahaya yang menerangkan jumlah keluaran cahaya yang dihasilkan oleh sumber cahaya tertentu.

Mengetahui output lumen lampu LED solar juga membolehkan anda melihat tahap dan pengedaran cahaya, tetapi ini lebih sukar dicari dan pengeluar biasanya mengatakan sudut pancaran adalah sekitar 120 darjah. Sudut cahaya ini bermakna semua lumen ini dihasilkan pada sudut saiz yang ditentukan ini. Jadi jika sumber cahaya menghasilkan pancaran cahaya pada sudut 180 darjah, ia akan meliputi seluruh ruang di bawah, tetapi jika ia menghasilkan hanya 90 darjah, hanya separuh daripada ruang di bawah akan diterangi.

 

Jenis Bateri Lampu Solar

Terdapat empat jenis bateri yang digunakan dalam lampu sorot solar LED: Ni-Cd, Ni-MH, LiFeP04 dan asid plumbum. Pada asasnya, bateri Ni-Cd dan Ni-MH digunakan untuk lampu limpah solar, lampu solar spotlight kuasa kecil yang rendah, manakala bateri LiFeP04 dan asid plumbum digunakan untuk lampu limpah solar, lampu solar spotlight mewah. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang jenis bateri ini, lihat panduan bateri lampu limpah kami.

 

Ketahanan

Ketahanan lampu sorot solar, lampu solar spotlight adalah pertimbangan penting apabila memilih lampu limpah solar, lampu spotlight solar yang betul. Dihasilkan untuk kegunaan luar sahaja, lampu limpah solar, lampu solar spotlight biasanya lebih tahan lama dan berkualiti lebih tinggi daripada lampu limpah biasa. Jika anda mahukan lampu limpah solar berkualiti tinggi/ high quality solar spot light, sentiasa cari lampu kalis cuaca dengan badan logam dan tudung lampu yang sangat bertetulang. Lampu limpah solar, lampu solar spotlight ini boleh menahan hampir semua keadaan cuaca. Jika anda tinggal di kawasan sederhana yang tidak mendapat banyak hujan atau jika anda perlu menggunakan lampu limpah solar rumah di dalam rumah atau di kawasan separuh tertutup, anda boleh menggunakan lampu limpah solar LED plastik yang murah. Tidak terlalu sukar, tetapi cukup baik dalam banyak kes. Lampu sorot solar dengan perumah plastik adalah 5 kali lebih murah daripada lampu sorot dengan perumah logam.

 

Saiz

LED ialah sumber cahaya yang sangat kecil jadi mereka tidak perlu mengambil banyak ruang dalam lampu limpah LED, tetapi apabila dicampur dengan komponen lain lampu ini boleh menjadi agak besar. Sebelum memilih lekapan lampu yang betul, pertimbangkan di mana ia akan dipasang dan berapa banyak ruang yang ada.

Ini adalah cerita baharu untuk lampu berkuasa solar kerana panel solar biasanya lebih besar dan lebih lebar daripada lampu solar limpah LED, lampu solar spotlight. Perlu diingati jika anda bercadang untuk membeli lampu limpah berkuasa solar. Panel ini biasanya boleh ditanggalkan dan boleh dilekatkan pada bumbung, tetapi ia perlu diletakkan di suatu tempat.

 

Pengeluar

Sentiasa periksa pengeluar lampu solar sebelum membeli lampu banjir solar. Lampu banjir solar, lampu solar spotlight dihasilkan oleh banyak pengeluar di seluruh dunia, tetapi tidak banyak pengeluar lampu banjir solar LED berkualiti tinggi, lampu solar spotlight yang berkualiti tinggi. Jadi anda kena periksa latar belakang pengeluar tersebut.

Lampu All-in-one Atau Panel Solar Berasingan?

Jika anda ingin membeli lampu limpah berkuasa solar, anda perlu membeli lekapan lengkap dengan panel solar terbina pada lekapan itu sendiri atau beli lampu dengan panel solar boleh tanggal atau berasingan dan pasangkannya di mana-mana yang anda mahu. Soalan ini kembali ke tempat khusus anda. Ini akan menentukan sama ada pembaikan lengkap dengan panel solar yang dipasang sudah mencukupi atau jika panel solar perlu dipasang di atas bumbung untuk mendapatkan lebih banyak cahaya matahari. Ia biasanya pilihan terbaik kerana anda boleh meletakkan panel lampu solar led di mana-mana sahaja, tetapi ia memerlukan lebih banyak kerja untuk pasang, jadi pertimbangkan keputusan ini dan pilih yang paling sesuai untuk anda.

 

Harga

Sudah tentu, salah satu faktor utama yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli lampu solar banjir, lampu solar spotlight ialah harga lampu solar LED.Harga mungkin berbeza-beza bergantung pada semua faktor sebelumnya ini, tetapi lampu solar memerlukan panel solar, bateri dan teknologi lain, manakala lampu pemalam memerlukan diod dan penukar kuasa untuk berfungsi dengan baik. Diperlukan. Kami mengesyorkan anda menyemak semua faktor di atas terlebih dahulu, kemudian jika anda mempunyai beberapa mentol untuk dipilih, pilih yang paling murah.

 

Beli Lampu Sorot Solar LED/ Solar LED Spotlight

Solar Lights Malaysia (SLM) ialah pembekal lampu solar yang popular di Malaysia, menawarkan produk lampu solar terbaik untuk rumah dan perniagaan anda. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.