Bagaimana Untuk Pasang Panel Lampu Solar 

Arahan untuk menyediakan pemasangan panel solar. Lampu solar berprestasi terbaik apabila panel solar TERDEDAH KEPADA MATAHARI.

 

 

Langkah 1: Gunakan kompas anda untuk melihat arah yang anda hadap. Itulah arah rumah anda menghadap. Setelah tanda 0°/360° pada kompas dijajarkan dengan Utara pada jarum, tetapkan arah. Jika anda berdiri dihadapan rumah anda dan jarum kompas menghala ke utara, anda berada di rumah yang menghadap ke utara. Ingatlah bahawa matahari terbit di timur dan terbenam di barat kerana putaran bumi. Anda perlu mencari tempat di mana panel solar terdedah kepada matahari dan menghadap ke selatan. Jika tidak, lampu solar tidak akan menyala dengan lama.

 

Langkah 2: Pasang panel solar. Beberapa jenis pelekap. Tidak kira sama ada ia U-bracket atau palang-bracket.

Lampu solar biasanya disertakan dengan kabel 5 meter. Pastikan kabel dari panel solar ke lampu solar cukup panjang. Jika tidak, anda perlu mendapatkan kord sambungan 5m.

 

Langkah 3: Sambungkan panel solar kepada lampu solar. Bateri akan dicas sebaik sahaja panel solar disambungkan ke lampu suria.

 

Adakah Perlu Mengecas Lampu Solar Sebelum Digunakan Pertama Kali?

Selepas membeli lampu solar, anda mungkin mahu memasangnya dengan bersungguh-sungguh. Tetapi jangan gunakannya dengan segera. Mula-mula, cas sepenuhnya bateri dengan membiarkan cahaya di bawah cahaya matahari terus selama kira-kira 5-10 kitaran (cas pada siang hari dan nyahcas pada waktu malam).

 

Mendapatkan Sedia Untuk Lampu Solar

Setelah anda memutuskan untuk menggunakan lampu solar, luangkan masa untuk memantau pergerakan matahari. Terdapat banyak lampu solar berkualiti rendah di pasaran. Jangan jadi mangsa seterusnya. Kami melakukan banyak penyelidikan supaya anda boleh berasa yakin pada setiap langkah. Jika anda memerlukan lampu solar yang tahan lama dan berkualiti tinggi. hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.