Solar Security Light Dapat Menjadi Alat Keselamatan

Sistem keselamatan pasif ialah cara proaktif untuk melindungi daripada kemasukan tanpa kebenaran, kecurian atau kemalangan. Ia lebih seperti perlindungan yang sentiasa ada apabila anda memerlukannya, berbanding dengan tindak balas terhadap insiden yang telah berlaku.

Faedah pendekatan keselamatan pasif adalah pelbagai:

  • Pencegahan jenayah

  • Pencegahan kemalangan

  • Ketenangan fikiran pengurangan

  • Kos pengurangan akibat insiden

  • Pengurangan liabiliti

Kami memahami bahawa sukar untuk melaburkan sesuaitu dalam keselamatan apabila tiada apa-apa yang berlaku (belum), tetapi ini selalunya merupakan strategi yang paling kos efektif.

 

Faedah Lampu Keselamatan Solar/ Solar Security Lights Dalam Pencegahan Jenayah

Sebilangan besar penjenayah sedang giat mencari hartanah komersial dan kediaman dengan risiko pengesanan paling rendah. Begitu juga, kenderaan yang diletakkan sangat terdedah jika diletakkan di kawasan yang gelap dan berlorek tidak kelihatan.

Pencahayaan tidak semestinya menghalang penceroboh sebaik sahaja dia melihat tiada sesiapa di dalam rumah. Walau bagaimanapun, jika berjuta-juta rumah dan perniagaan tidak mempunyai langkah keselamatan pasif, tapak web kurang berkemungkinan disasarkan.

Dengan Lampu Keselamatan Solar/ Solar Security Lights , tidak perlu memprogram sistem pencahayaan anda secara manual. Penderia gerakan anda akan dihidupkan secara automatik sama ada anda berada di rumah atau tidak. 24 jam sehari, 7 hari seminggu, pengawal keselamatan memantau semua pergerakan di hartanah anda. Keterlihatan adalah penting kerana penceroboh tidak berisiko ditangkap (walaupun mereka pasti harta itu kosong) kerana mereka tahu CCTV, jiran atau peronda akan melihat aktiviti itu.

 

Bagaimana Lampu Keselamatan Solar, Solar Security Lights Berkesan Dalam Mencegah Kecurian?

Set lampu solar keselamatan/ solar security lights yang sangat berfungsi adalah mampu milik dan membuka tabir kegelapan untuk memeriksa kunci, melihat jika tingkap ditutup, mencari laluan mudah untuk ke kenderaan dan premis menjadikannya lebih mudah. Beberapa rompakan yang paling biasa berlaku di bangunan, garaj dan bangsal yang jauh dari rumah dan perniagaan di mana penggera mungkin berbunyi.

Didapati

  • Silau memancar secara langsung kepada penceroboh, menjadikannya sukar untuk melihat apa yang ada di hadapan mereka.

  • Persekitaran bercahaya supaya anda boleh mengawasi penceroboh dan kerosakan harta benda.

  • Pencahayaan yang baik mengurangkan aktiviti jenayah sehingga 30%.

 

Kenapa Lampu Keselamatan Solar/ Solar Security Lights Menjadi Cara Paling Berkesan Untuk Melindungi Harta Benda Anda?

Persoalannya ialah lampu keselamatan solar/ solar security lights manakah yang memberikan manfaat paling besar. SLM ialah top solar light supplier di Malaysia dan kami tahu bahawa lampu solar lebih diutamakan.

Ramai yang mengelak dari memasang lampu keselamatan solar/ solar security lights ialah kos pasang lampu solar. Pemasangan, pendawaian dan bil utiliti yang berterusan bertambah dengan cepat. Gangguan bekalan elektrik juga lebih kerap berlaku pada tahun ini. Dan elektrik akan ditutup buat sementara waktu untuk penyelenggaraan sebagai sebahagian daripada pemadaman elektrik.

Gabungan kos utiliti dan kekurangan kebolehpercayaan bermakna sistem keselamatan berwayar keras konvensional tidak boleh beroperasi secara berterusan. Mereka akan berhenti berfungsi semasa isu penyelenggaraan, cuaca buruk atau pemotongan kuasa yang dirancang yang baru sahaja kami nyatakan. Faktor tersebut bermakna lampu solar adalah penyelesaian yang jauh lebih berpatutan, menawarkan kebolehpercayaan jangka panjang dan nilai yang luar biasa untuk wang.

 

Mengapa Penyelesaian Pencahayaan Keselamatan Berkuasa Solar/ Solar Security Lights Bermanfaat

Lampu solar diketahui memanfaatkan cahaya matahari semula jadi.

Bateri unggul dalam Siri Lampu Keselamatan kami menawarkan hayat bateri yang tiada tandingan.

Ciri-ciri lain seperti penarafan bebas IP65 menjadikan lampu keselamatan solar kami bebas semasa digunakan dan direka bentuk dengan ketepatan untuk mengekalkan fungsi walaupun dalam keadaan cuaca yang paling teruk.

Proses pemasangan tidak boleh menjadi lebih mudah tanpa mengambil kira penggerudian, penggerudian, selongsong, kabel tertakluk kepada gangguan dan vandalisme serta kos tambahan.

 

Memilih Lampu Keselamatan Suria yang Tepat

Maklumat ini menunjukkan sebab lampu solar ialah pilihan yang bagus untuk keselamatan dan mencadangkan pemasangan yang ideal bergantung pada harta benda, susun atur dan kebimbangan utama anda. Hubungi pasukan Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang types of solar security light, model lampu solar luar rumah kami atau untuk perlindungan terbaik untuk rumah atau perniagaan anda.