LED Dalam Lampu Jalan Solar

Sistem lampu jalan solar ialah teknologi pencahayaan luar yang paling cekap tenaga dari segi penjanaan kuasa dan penggunaan. Lampu jalan solar berfungsi dengan menjana elektrik daripada cahaya matahari yang masuk, menyimpannya dalam bateri dan menyalakan lampu sepanjang malam.

Persoalannya, teknologi pencahayaan manakah yang paling cekap tenaga dan paling kos efektif untuk sistem lampu jalan solar? Terdapat pelbagai jenis teknologi pencahayaan di pasaran, termasuk HPS, pijar dan halida logam. Teknologi pencahayaan terbaik yang ada hari ini ialah LED.

 

Apakah Yang Menjadikan LED Sebagai Penyelesaian Pencahayaan Pilihan Hari Ini?

Ia semakin tinggi untuk permintaan lampu jalan LED solar dalam solar light market.

Selain itu, lampu LED adalah teknologi pencahayaan yang paling fleksibel antara teknologi pencahayaan lain. Ia terdiri daripada sistem kawalan peredupan tinggi untuk penjimatan tenaga, dihasilkan untuk diprogramkan dan disesuaikan mengikut keperluan pengguna akhir.

Akhir sekali, lampu LED boleh dikendalikan atau dimulakan serta-merta manakala teknologi lain mengambil masa kira-kira 10-15 saat untuk memancarkan cahaya.

 

Banyak Manfaat Dalam Penggunaan Lampu LED Solar

Sememang penggunakan sistem solar sama ada lampu jalan solar, lampu spotlight solar, lampu solar rumah atau kipas solar banyak memberi maafaat bukan sahaja kepada diri kita tetapi juga pada dunia. Solar Lights Malaysia (SLM) ialah pembekal lampu solar yang popular di Malaysia, menawarkan produk lampu solar terbaik untuk rumah dan perniagaan anda.

Kami di SLM mempunyai types of solar light mengikut keperluan anda. Banyak solar street light project yang telah kami kendalikan. Untuk lebih info, hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.