Penggunaaan Lampu Solar Untuk Sekolah Dan Kampus Banyak Kelebihannya

Memandangkan keadaan persekitaran, tenaga solar telah menjadi sangat penting hari ini. Ia akan memainkan peranan penting kerana sumber tenaga boleh diperbaharui secara beransur-ansur menggantikan alternatif penghasil karbon. Semakin ramai orang semakin bergantung pada tenaga suria dan aplikasi sel suria untuk hasil terbaik. Sistem lampu solar telah menjadi sangat penting pada masa kini untuk mengelakkan kemerosotan alam sekitar.

Menambah lampu solar ke kampus anda adalah langkah pintar. Ini ialah cara yang menjimatkan kos untuk meningkatkan rasa selamat untuk pelajar, fakulti, kakitangan dan tetamu yang menggunakan kemudahan anda. Tidak perlu merobohkan infrastruktur sedia ada atau bangunan bersejarah untuk mendapatkan kuasa: Pencahayaan berkuasa solar ialah penyelesaian pencahayaan serba lengkap yang tidak memerlukan pendawaian penyambung bawah tanah.

Sekolah, kolej dan kampus korporat harus dipimpin dengan didedahkan pelbagai faedah pencahayaan solar. Ini antara kelebihan tenaga solar termasuk:

 

Keselamatan

Lampu solar untuk sekolah dan kampus korporat adalah berdiri sendiri. Ini bermakna anda boleh bergantung padanya sekiranya berlaku gangguan bekalan elektrik. Kebebasan matahari daripada grid kuasa memberikan tenaga yang berterusan untuk papan tanda sekolah di sepanjang persimpangan dan lintasan jalan. Di kawasan seperti sekolah yang keselamatannya diutamakan, pencahayaan solar boleh membantu memastikan pemandu dan pejalan kaki menyedari persekitaran mereka.

 

Pengurangan Kos

Memandangkan harga tenaga eletrik terus meningkat, sekolah dan kolej boleh menjimatkan wang dengan bantuan lampu solar. Memasang lampu sekolah solar boleh menjimatkan kos tenaga anda sepanjang hayat. Pencahayaan solar memerlukan sedikit penyelenggaraan dan modulnya agak mudah diganti.

 

Lebih Baik Untuk Alam Sekitar

Tidak seperti sistem elektrik yang bergantung kepada grid, pencahayaan solar tidak memberi kesan kepada ekosistem tempatan dengan parit dan lubang yang merosakkan semasa pemasangan. Selain itu, lampu solar membantu meminimumkan jejak karbon sekolah dan kampus korporat pada masa hadapan. Dengan bertukar kepada pemasangan lampu solar, anda boleh membuat sumbangan besar kepada perlindungan alam sekitar.

 

Dimana Untuk Menggunakan Lampu Solar

Dari tempat letak kereta dan laluan pejalan kaki kepada sistem kecil seperti papan tanda, terdapat banyak cara kampus sekolah boleh menggunakan sistem lampu solar. Ianya dapat penerangi kawasan sibuk dan dengan lampu cahaya solar.

 

Laluan Kampus/ Sekolah

Laluan di sekitar kampus sekolah memerlukan pencahayaan yang mencukupi semasa kakitangan dan pelajar bergerak pada waktu malam. Keselamatan tambahan yang disediakan oleh pencahayaan adalah sangat penting. Laluan pejalan kaki memerlukan pencahayaan tahap rendah dan pencahayaan yang sama digunakan untuk kawasan lain seperti tempat letak kereta dan jalan boleh digunakan di sepanjang laluan pejalan kaki untuk mengekalkan reka bentuk dan estetika yang sama.

 

Tempat Letak Kereta Sekolah/ Kampus

Tempat letak kereta kampus sekolah ialah tempat yang bagus untuk menggunakan penyelesaian pencahayaan lampu solar luar grid. Tempat letak kereta adalah tempat yang terkenal yang memerlukan pencahayaan yang betul untuk tujuan keselamatan. Keterlihatan tinggi yang disediakan oleh lampu LED solar memberi manfaat kepada orang ramai yang datang dan pergi di kawasan itu.

 

Papan Tanda Kampus Sekolah

Papan tanda juga merupakan cara yang berdaya maju untuk kampus/ sekolah untuk memanfaatkan penyelesaian lampu tanda solar. Papan tanda boleh berada jauh, jadi mempunyai kuasa solar yang tersedia dan bukannya kuasa grid boleh membawa kepada penjimatan kos yang ketara. Papan tanda menggunakan satu atau lebih lampu limpah LED solar lampu spotlight led solar untuk kebanyakan aplikasi, atau modul LED kecil untuk aplikasi papan tanda dalaman. Lampu spotlight solar dan modul LED menggunakan kurang kuasa dan boleh dikendalikan dengan lebih cekap dengan sistem penjanaan kuasa fotovoltaik. Sistem lampu papan tanda solar sangat mudah untuk disesuaikan, jadi setiap sistem boleh direka bentuk untuk memenuhi keperluan tanda khusus anda.

 

SLM Bekal Dan Pasang Lampu Solar Berkualiti Tinggi

SML menawarkan banyak pilihan pencahayaan termasuk lampu jalan solar dan lampu taman solar. Kami menyediakan produk solar berkualiti tinggi dan perkhidmatan selepas jualan yang sangat baik. SLM hanya menawarkan lampu solar berkualiti tinggi dan boleh di hantar ke semua negeri. Hubungi kami sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.