Antara Ciri, Faedah Dan Kegunaan Untuk Lampu Solar Rumah

Lampu rumah solar digunakan untuk menerangi mana-mana persekitaran dalaman atau luaran. Sistem ini memerlukan pemasangan panel lampu solar di atas bumbung. Panel ini menangkap tenaga suria dan menukarkannya kepada elektrik yang boleh digunakan. Bateri lampu solar menyimpan kuasa AC untuk menerangi rumah anda pada waktu malam.

Menghidupkan lampu solar adalah sangat mudah kerana tiada tetapan yang rumit diperlukan. Selain itu, ia menggunakan sumber tenaga semula jadi.

Jika anda ingin memasang lampu solar di persekitaran kediaman anda, adalah penting untuk memahami ciri, aplikasi dan harga lampu rumah solar untuk membuat keputusan pembelian yang betul.

 

Lampu Solar Untuk Rumah: Kelebihan Dan Kebaikan

Ramai orang tidak menyedari kecekapan dan faedah menggunakan lampu solar. Oleh itu, mereka mengelak daripada melabur dalam sumber tenaga ini.

Jika anda ragu-ragu tentang keputusan anda untuk memasang sistem tenaga solar, pasang sistem lampu solar, faedah berikut akan membantu anda membuat keputusan yang selamat.

Lampu rumah solar menyediakan sumber tenaga yang bersih untuk mengelakkan kerosakan alam sekitar. Teknologi penjanaan kuasa konvensional menggunakan bahan api fosil dan mengeluarkan sejumlah besar gas berbahaya. Anda boleh membuat sumbangan positif kepada perlindungan alam sekitar dengan beralih kepada kuasa solar.

Lampu solar memerlukan penyelenggaraan yang sangat sedikit berbanding mentol lampu tradisional. Untuk lampu solar, bateri hanya perlu ditukar setiap 5 tahun. Oleh itu sistem ini menawarkan pengendalian yang lebih mudah dan tanpa kerumitan.

Lampu solar mendapat bekalan dari sumber tenaga matariah. Bil elektrik adalah zero kerana tiada pertukaran elektrik dari grid.

Lampu solar rumah datang dalam beberapa reka bentuk cantik yang menambah nilai pada ruang anda.

Banyak lampu solar mudah alih mempunyai bateri boleh dicas semula terbina dalam. Oleh itu, lampu LED solar ini hanya perlu disimpan di tempat yang mempunyai cahaya matahari yang mencukupi.

Lampu solar untuk rumah datang dalam bentuk beberapa mentol LED mini. Mereka memastikan kecerahan tambahan di pedalaman.

 

Ciri-ciri Lampu Solar Rumah

Lampu rumah solar menawarkan penyelesaian yang menjimatkan dan cekap untuk keperluan pencahayaan rumah anda.

Ia menerima tenaga daripada matahari dan menukarkannya kepada tenaga elektrik yang boleh digunakan, jadi ia mempunyai bekalan tenaga yang berterusan setiap hari. Mengetahui ciri utama lampu solar akan memberi anda pemahaman yang lebih baik tentang cara ia memenuhi keperluan kuasa anda.

 

Sekarang Mari Kita Bercakap Tentang Ciri-ciri Lampu Solar Rumah

Pemasangan Mesra Pengguna: Lampu solar adalah kecil dan tidak memerlukan pemasangan yang rumit. Ia boleh dipasang dengan mudah di rumah anda untuk memenuhi keperluan pencahayaan peribadi anda.

Pengecasan Yang Cekap: Bateri lampu solar akan dicas sepenuhnya dalam masa 4-6 jam dalam cahaya matahari yang terang. Ini menyediakan bekalan kuasa yang cekap untuk peranti pencahayaan. Di samping itu, ciri-ciri bateri menghalang kerosakan daripada pengecasan berlebihan dan pelepasan berlebihan.

Backup Setiap Malam: Bateri lampu solar rumah memastikan bekalan kuasa yang mencukupi yang bertahan sepanjang malam. Jadi anda tidak perlu risau tentang kesulitan bekalan elektrik terputus pada waktu malam.

Perlindungan Litar Pintas: Sistem lampu solar memberikan perlindungan yang mencukupi terhadap kekutuban songsang dan litar pintas. Ia juga menghalang kerosakan terlebih beban.

Komponen Yang Diperlukan: Kit lampu solar rumah yang cekap termasuk panel solar, pengecas luaran, mentol LED dan unit kawalan. Selain itu, pelanggan juga dibekalkan dengan kipas dan pengecas mudah alih yang optimum.

 

Penggunaan Lampu Solar Rumah

Lampu solar kediaman adalah cekap dalam memenuhi keperluan kuasa rumah anda. Ia menjadi popular kerana ia murah dan mesra alam.

Aplikasi untuk lampu ini terdiri daripada persekitaran kediaman hingga komersial seperti lapangan terbang dan lebuh raya. Anda boleh menggunakan lampu solar di rumah anda untuk tujuan berikut:

Nyalakan Bilik: Anda boleh memasang lampu solar untuk menerangi bilik gelap. Lampu LED solar kecil memberikan cahaya terang sepanjang malam. Hanya letakkan lampu LED solar di kawasan yang cukup cahaya matahari untuk mengecas bateri.

Balkoni: Lampu solar boleh dipasang di balkoni untuk tujuan hiasan atau pencahayaan. Selain itu, balkoni mempunyai kawasan terbuka dengan banyak cahaya matahari, menjadikannya tempat yang sesuai untuk memasang lampu solar.

Ciri Keselamatan: Sistem cahaya solar pintar dilengkapi dengan teknologi pengesan gerakan, solar light motion detector. Apabila seseorang atau haiwan melalui radar cahaya solar, lampu solar akan dihidupkan secara automatik. Anda boleh memasang lampu ini di luar rumah anda untuk meningkatkan sistem keselamatan rumah anda.

Lampu Solar Mudah Alih: Lampu solar juga datang dalam bentuk lampu solar spotlight mudah alih. Peranti ini mempunyai panel solar dan bateri di dalamnya. Apabila matahari mengenainya, panel solar menangkap tenaga suria dan menyimpannya dalam bateri.

 

Lampu Solar Rumh SLM

Berminat untuk dapatkan dan pasang lampu solar rumah SLM? Kami hanya bekal, jual dan pasang lampu solar luar rumah, lampu solar dalam rumah yang berkualiti dan tahan lama serta pemasangan yang mudah. Kami berupakan solar light specialist In Malaysia, kami ada semua jenis lampu solar yang anda perlukan.

Apa tunggu lagi, cepat hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.