Lampu Jalan Solar Semua-Dalam-Satu vs Lampu Jalan Solar Tradisional

Pencahayaan solar menjadi lebih popular kerana kemajuan teknologi dalam panel solar dan lampu LED. Berbanding dengan lampu jalan lama, lampu jalan fotovoltaik menawarkan faedah ekonomi dan alam sekitar yang ketara kerana tenaga solar boleh diperbaharui.

Lampu jalan solar terdiri daripada empat bahagian utama: panel lampu solar, luminair, bateri lampu solar boleh dicas semula dan tiang. Mengikut struktur reka bentuk, terdapat dua jenis lampu LED solar. Lampu jalan solar tradisional mempunyai lampu solar panel, lampu dan aksesori berwayar bersama. Lampu jalan solar semua dalam satu generasi ke-2 menyepadukan panel solar, sumber LED, penderia gerakan PIR, penutup die-cast dan peluncur sudut ke dalam tiang itu sendiri.
Sebelum memutuskan jenis lampu solar untuk dipasang pada harta tanah anda, semak kebaikan dan keburukan setiap gaya.

 

Bateri Lampu Solar: Plumbum lwn Litium

Walaupun lampu jalan solar tradisional menyimpan elektrik dalam bateri asid plumbum, lampu jalan solar semua-dalam-satu menggunakan bateri litium. Bateri litium lampu solar cenderung untuk bertahan lebih lama kerana litium mengecas dan menyahcas tiga kali lebih cepat daripada asid plumbum. Bateri asid plumbum lampu solar juga tidak berfungsi dengan baik pada musim sejuk yang teruk. Jika suhu turun di bawah 5°C, kapasiti akan berkurangan. Pada -10°C, elektrolit akan membeku dan bateri akan berhenti berfungsi buat sementara waktu. Bateri litium beroperasi pada kapasiti penuh hingga -20°C. Terdapat sedikit penurunan daripada suhu -30 °C.

 

Fleksibiliti Panel: Tetap lwn Fleksibel

Disebabkan panel lampu solar yang dilekatkan pada cahaya, sistem semua-dalam-satu tidak begitu fleksibel dari segi sudut pancaran. Dalam lampu jalan solar tradisional, panel solar boleh dilaraskan ke sudut optimum untuk penyerapan cahaya matahari maksimum. Jika panel tidak mendapat cahaya matahari yang mencukupi, ia akan berkurangan pada waktu malam.

 

Saiz Panel Lampu Solar: Lebih Besar Lebih Banyak Kuasa Yang Anda Dapat

Saiz panel solar untuk lampu jalan semua-dalam-satu dihadkan oleh saiz luminair yang akan dipasang. Dalam sistem lampu jalan solar split tradisional, sebarang saiz boleh digunakan kerana panel solar tidak dilekatkan pada lampu. Panel solar bersaiz besar boleh menyimpan tenaga yang mencukupi untuk memastikan anda aktif sepanjang malam, walaupun pada hari mendung

 

Pemasangan: Dikongsi lwn Disatukan

Memasang lampu jalan solar tradisional memerlukan menggali lubang untuk sangkar dan bateri. Setiap komponen kemudiannya dipasang secara individu, termasuk panel solar, lampu pencahayaan dan semua kit yang diperlukan. Akhirnya semuanya disambungkan supaya keseluruhan sistem berfungsi. Memasang lampu jalan solar semua-dalam-satu memerlukan tiga langkah mudah: menggali sangkar, skru pada kotak lampu dan memasang tiang. Kit termasuk panel solar, bateri, penderia pintar, lampu solar LED dan kawalan peranti. Semua ini boleh dipasang dengan mudah pada tiang dan dinding baru atau lama.

Kemudahan pemasangan jelas mempengaruhi kos keseluruhan projek. Kos sistem lampu jalan solar tradisional adalah kira-kira 40% hingga 60% lebih tinggi daripada lampu jalan solar semua-dalam-satu

 

Mengapa Memasang Sistem Lampu Jalan Solar Semua-dalam-satu?

Lampu jalan solar semua-dalam-satu secara automatik dimatikan pada waktu siang untuk mengecas dan secara beransur-ansur menyala pada waktu malam. Sensor inframerah terbina dalam mempunyai jarak kerja 7-10 meter. Lampu akan melaraskan kecerahan secara automatik apabila gerakan dikesan. Lampu jalan suria semua-dalam-satu sesuai untuk pencahayaan pintu masuk, perimeter, laluan, tempat letak kereta, taman permainan, halaman dan juga kawasan terpencil di mana pendawaian tidak boleh dilakukan. Pilih solar lights supplier dengan sistem lengkap yang tahan hentaman dan solar light maintenance percuma. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.

This brand has withstood the test of time as they have continued to innovate their solar light products to meet customer design, functionality, and durability needs. Jenama lampu solar SLM ini telah bertahan dalam ujian masa kerana ia terus mengembangkan produk lampu solarnya untuk memenuhi permintaan pelanggan untuk reka bentuk, fungsi dan ketahanan.