3 Langkah Untuk Melihat Sama Ada Pencahayaan Solar/ Lampu Solar Sesuai Untuk Anda

Pencahayaan solar adalah alternatif yang hebat kepada lampu elektrik tradisional. Ia boleh dipasang di mana-mana sahaja asalkan panel lampu solar mempunyai akses terus kepada cahaya matahari. Berikut ialah tiga langkah mudah untuk melihat sama ada lampu solar adalah pengganti yang sempurna untuk hampir semua lampu.

 

1. Adakah Elektrik (Wiring) Sudah Tersedia?

Mungkin ada atau mungkin tidak ada kuasa elektrik tersedia dikawasan yang perlu dinyalakan. Jika anda mempunyai elektrik, anda mempunyai dua pilihan; walaubagaimanapun, jika kuasa tidak tersedia, kos penggerudian dan penambahan kuasa yang diperlukan mesti dipertimbangkan. Lampu solar, mengikut sifatnya, boleh diletakkan dimana-mana, walaupun ditempat teduh. Kos menggali parit dan membekalkan kuasa elektrik kepada beberapa lokasi boleh menjadi sangat mahal dan menggunakan tenaga solar untuk fungsikan lampu merupakan alternatif yang bagus untuk kos yang tidak diperlukan ini.

Tambahan, lampu solar adalah zero elektrik, pertama tidak menggunakan elektrik untuk berfungsi hanya menggunakan tenaga solar daripada matahari yang boleh diperbaharui dan keduanya, tiada cas/ bil elektrik yang dikenakan. Jadi dapat menjimatkan kos pemasangan dan tiada kos bulanan untuk dibayar.

 

2. Berapa Banyak Cahaya Yang Anda Perlukan?

Dalam industri hari ini, pencahayaan boleh dimalapkan hanya untuk mood atau cukup terang untuk dibaca dan semua jenis pencahayaan berbeza-beza mengikut spektrum. Lampu solar ialah alternatif yang bagus untuk menggantikan lampu yang telah dipasang untuk mengurangkan bil elektrik keseluruhan, atau untuk dipasang dalam aplikasi baharu yang alternatif mesra alam berada dalam senarai tinggi.

Jika ada ingin menerangkan tempat tersebut dengan seberapa banyak lampu solar pun tiada masalah sebabnya ia mudah dipasang.

 

3. Mencari Alternatif Mesra Alam

Lampu solar ialah alternatif pencahayaan mesra alam kepada aplikasi pencahayaan tradisional. Lampusolar kekal di luar grid, tidak menghasilkan gas rumah hijau, dan kekal menyala walaupun kuasa padam atas sebarang sebab. Mereka sepenuhnya berdikari dan memerlukan sedikit atau tiada penyelenggaraan, mungkin cuma perlu menggantikan bateri lampu solar pada masa-masa tertentu dan ia tidak kerap.

 

Ramai Kini Menggunakan Lampu Solar

Lampu solar kini semakin terkenal dan banyak permintaan dipasaran lampu solar. Ramai yang sedar bahawa lampu solar sesuai untuk mereka. Kami banyak menerima customer lampu solar di lampu solar kelantan, lampu solar terengganu, lampu solar pahang, lampu solar semenanjung dan seluruh Malaysia, banyak yang beri solar light review yang baik.

Dengan lampu solar SLM, banyak kebaikan yang anda akan dapat kerana kami hanya membekalkan lampu solar jenama terbaik yang berkualiti tinggi dan cara pemasangan lampu solar yang betul. SLM hanya menawarkan lampu solar berkualiti tinggi dan boleh di hantar ke semua negeri. Hubungi kami sekarang di 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.