Cara Memasang Lampu Luaran Berkuasa Solar

Saya ingin pasang lampu luar rumah untuk dibiarkan sepanjang malam untuk pastikan kawasan rumah saya terang dan selamat. Mungkin sudah tiba masanya untuk menambah lampu suria luar untuk menerangi taman anda.

Berapakah Kos Pemasangan Lampu Solar Luar?

Lampu solar adalah penyelesaian yang sempurna untuk keperluan pencahayaan luar anda. Anda tidak perlu menggali landskap baharu untuk menanam kabel, jadi anda boleh menerangi bahagian luar taman anda. Apatah lagi, anda tidak memerlukan juruelektrik untuk memasang lampu solar kerana tiada pendawaian diperlukan, anda pun boleh pasang lampu solar itu sendiri, diy solar light. Begini cara melakukannya sendiri.

 

Bagaimana Untuk Memasang Lampu Solar Luaran?

Langkah pertama dalam memasang lampu solar ialah memilih lampu yang betul. Pancang taman boleh digunakan untuk menyerlahkan laluan, dan lampu bertali boleh menghiasi laman dalam, taman dan balkoni. Terdapat juga lampu solar yang melekat pada dinding dan tiang pagar.

Lampu luar terdedah kepada unsur, jadi pilih yang diperbuat daripada bahan tahan lama. Pastikan mentol anda memberikan cahaya yang mencukupi dan beli pencahayaan yang mencukupi untuk projek anda. Lampu pengintipan selalunya datang dalam set, jadi jika anda tahu anda memerlukan beberapa, ia lebih menjimatkan kos untuk membeli secara pukal.

Selepas membeli lampu, sila letakkan di bawah sinar matahari penuh selama kira-kira 12 jam untuk mengecas bateri sepenuhnya sebelum memasang.

 

Penyelenggaraan Lampu Solar

Penyelenggaraan lampu solar luar adalah mudah. Untuk memastikan panel solar bersih, bersihkannya dengan kerap daripada habuk dan kotoran.

 

Di manakah Anda Harus Meletakkan Lampu Solar Anda Untuk Mendapatkan Cahaya Matahari Paling Banyak?

Bahagian yang paling sukar dalam memasang lampu solar ialah meletakkannya di tempat yang betul. Dalam kebanyakan kes, ia memerlukan 8 jam cahaya matahari langsung setiap hari untuk mengecas sepenuhnya. Untuk menyemak penempatan sebelum pemasangan:

 

  1. Letakkan penanda.
    Gunakan kapur atau periuk untuk menandakan di mana anda mahu lampu diletakkan.

  2. Nota:

    Periksa penanda setiap jam untuk melihat sama ada ia masih di bawah matahari. Berhati-hati apabila matahari terbenam.

  3. Pengiraan:
    Kira berapa banyak cahaya matahari yang diterima oleh ruang anda dan laraskan peletakan anda jika anda tidak mendapat cahaya matahari yang mencukupi.

 

Anda Boleh Pasang Lampu Solar Sendiri

Mudah sahaja pemasangan lampu solar ini, anda juga boleh lakukannya sendiri sebab ia tak ada pendawaian yang serious untuk pemasangan.

Jika anda memerlukan bantuan memilih lampu solar terbaik untuk ruang luar anda, sila hubungi kami hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe pada bila-bila masa. Pakar kami menasihati tentang pemasangan, pelarasan dan penyelenggaraan lampu berkuasa solar. Tenaga bersih dan produk lampu berkualiti tinggi, mudah dipasang.