Apa Fakta Menarik Berkenaan Lampu LED Solar

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, lampu solar telah disedari secara meluas dan diterima oleh ramai orang. Penyelesaian pencahayaan mesra alam dan kos efektif yang boleh menjana cahaya tanpa disambungkan ke grid kuasa. Selain mengurangkan bil elektrik anda, lampu solar LED juga bebas penyelenggaraan, seterusnya mengurangkan kos semasa hayat lampu solar LED.

 

1. Lampu Solar Tidak Mudah Rosak

Hanya bateri lampu solar dalam semua produk lampu solar yang perlu diganti dimasa tertentu. Walau bagaimanapun, modul solar dalam produk LED Solar SLM sangat tahan lama. Di SLM, semua item lampu solar yang kami diberi waranti dan dijamin penarafan habuk minimum IP65 untuk memastikan lampu tahan lama. Ia menjejaskan alam sekitar supaya ia boleh bersinar lebih lama. Dalam sesetengah kes, bateri boleh dinyahcas atau rosak lebih cepat daripada jangkaan, menyebabkan pelanggan percaya bahawa produk solar mereka rosak dan perlu diganti. Jangan takut! Pembersihan sedikit permukaan lampu dan panel solar akan menjadikan lampu berfungsi dengan lebih stabil, mengurangkan risiko kerosakan dan meningkatkan penyerapan cahaya panel bateri.

 

2. Komponen Utama Panel Solar

Panel solar terdiri daripada kristal yang terdiri daripada ikatan kovalen antara elektron dalam kulit luar atom silikon.

 

3. LED Lampu Solar Adalah Mudah Alih

Ya, LED lampu solar tidak menggunakan kuasa AC, jadi ia tidak memerlukan pendawaian yang rumit, mengurangkan risiko kerosakan kepada pengguna dan ia sangat mudah alih kerana ia boleh dialihkan dengan bebas. Selagi terdapat cahaya matahari yang mencukupi, ia akan mencapai kedudukan yang dikehendaki.

 

4. Lampu LED Solar Adalah Pahlawan Hijau

Bukankah bagus jika anda boleh menurunkan bil elektrik anda sambil melakukan bahagian anda untuk menyelamatkan planet ini? Bertukar kepada lampu solar bermakna lampu ini dikuasakan sepenuhnya oleh suria, sekali gus mengurangkan jejak karbon anda. dapat diminimumkan. Tidak ada gunanya menggunakan sumber tenaga yang mahal, terhad dan tidak boleh diperbaharui apabila anda boleh memanfaatkan kuasa matahari untuk menerangi rumah atau tempat kerja anda.

 

5. Lampu Solar Tidak Memerlukan Banyak Penyelenggaraan

Sistem lampu solar adalah bebas penyelenggaraan. Dipasang dengan betul, lampu solar adalah penyelenggaraan yang rendah dan hanya memerlukan penggantian bateri setiap 5-7 tahun. Sila beri perhatian kepada komponen cahaya matahari semasa menggantikan bateri. Jika anda perasan bahan-bahan tersebut kotor, bersihkan jika perlu.

 

6. Kuasa Lampu LED Solar Sangat Selamat

Lampu berkuasa solar tidak perlu risau tentang kord kuasa luaran. Selain mengurangkan kerumitan wayar dan kabel, lampu solar juga dinilai sebagai agak selamat. Kanak-kanak, anjing atau pelawat tidak mungkin terkena renjatan elektrik, tercekik atau tersandung oleh lampu wayarles ini. Perkara yang sama tidak boleh dikatakan untuk lampu tradisional yang memerlukan wayar dan wayar. Lampu selamat 100% ini boleh diletakkan di mana-mana tanpa sebarang kebimbangan.

 

7. Lampu Tenaga LED Adalah Pelbagai

Terdapat pelbagai jenis lampu solar di pasaran hari ini. Sama ada anda sedang mencari saiz lampu solar atau reka bentuk lampu solar tertentu, anda pasti akan menemuinya. Sama ada anda ingin menerangi laluan pejalan kaki depan anda atau sebahagian besar halaman belakang anda, anda mempunyai banyak pilihan siang hari.

 

8. Lampu LED Solar Memastikan Keselamatan Rumah Anda

Oleh kerana teknologi ini adalah tanpa wayar, pencuri atau pelawat lain yang tidak diingini tidak boleh mencabut atau memotong wayar lampu sensor solar. Meletakkan lampu solar di bahagian luar harta tanah anda boleh meningkatkan keterlihatan dan keselamatan pada waktu malam. Selain itu, lampu suria membolehkan anda melihat keseluruhan harta tanah melalui tingkap, walaupun ketika keadaan gelap di luar.

 

9. Lampu LED Berkuasa Solar Adalah Sumber Cahaya Yang Boleh Dipercayai

Ingat hari-hari apabila anda terpaksa melihat sekeliling rumah atau pejabat anda dengan lampu suluh atau lilin semasa bekalan elektrik terputus? Walaupun elektrik terputus atas sebab tertentu, anda masih dapat melihat dengan jelas terima kasih kepada lampu solar. Ini bermakna lampu solar jelas lebih unggul daripada lampu konvensional. Dengan Sunpath, anda benar-benar terkawal. Masyarakat tidak perlu bergantung kepada tenaga elektrik yang berterusan apabila mereka boleh memanfaatkan cahaya daripada lampu suria. Sebaliknya, bergantung pada bekalan kuasa yang tidak pernah gagal iaitu matahari.

 

Banyak Faedah Dari Lampu Solar

Sudah berbaca semua perkara diatas? Banyak faedah teknologi yang menakjubkan ini mengatasi tiada cas elektrik dikenakan, mudah dipasang dan boleh menerangi kawasan adan sepanjang malam. Cepat hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.