Anda Boleh Buat Dan Jimat Duit Daripada Sumber Matahari

Salah satu sebab yang paling penting untuk membeli lampu solar adalah faedah ekonomi tenaga solar. Ramai orang ingin tahu berapa banyak yang mereka boleh jimat dengan panel solar. Terdapat banyak sebab kewangan untuk memasang sistem pencahayaan lengkap yang menggunakan tenaga solar.

 

Jumlah Penjimatan Daripada Tenaga Solar

Pasang Lampu Solar Tidak Perlu Galian Teruk

Lampu solar menggunakan teknologi fotovoltaik untuk menjana elektrik, jadi tidak ada keperluan untuk longkang bawah tanah untuk menyambung ke grid kuasa utama. Ini biasanya merupakan titik kesakitan terbesar bagi perniagaan dan perniagaan kerana parit selalunya menelan kos sebanyak atau lebih daripada lampu itu sendiri. Banyak projek solar telah menjimatkan beribu-ribu ringgit pelanggan pada hari pertama .

Secara purata, solar menjimatkan kira-kira 20% daripada kos asal sistem pencahayaan bersambung grid tradisional.

 

Jimat Wang Dengan Sifar Bil utiliti

Pencahayaan solar, lampu solar menggunakan kuasa tenaga solar untuk menjana elektrik. Ini bermakna tiada bil bulanan untuk membayar sepanjang hayat pemasangan lampu solar anda. Setiap lampu dalam konfigurasi bersambung grid mendapat kuasanya daripada sumber kuasa bawah tanah. Lebih banyak lampu dalam sistem anda, lebih tinggi bil anda. Ini bukan masalah dengan sistem lampu solar.

 

Jumlah Kos Aset

Solar Menang Lagi

Intinya ialah sistem lampu solar boleh menjimatkan wang anda setiap hari berbanding dengan pencahayaan konvensional. Caj pertama “jangkaan” untuk lampu solar akan berlaku selepas 5 tahun apabila bateri terlalu dinyahcas untuk mengekalkan tahap pengecasan yang mampan. Sehingga 5 tahun tanpa bil utiliti atau pendawaian mahal untuk memasang lampu. Ya, anda membayar lebih pendahuluan untuk teknologi cahaya solar, tetapi jumlah kos pemilikan sistem cahaya suria adalah berbaloi dengan pelaburan.

 

Lampu Berkuasa Solar Menguntungkan

Berikut ialah beberapa sebab mudah mengapa sistem lampu solar boleh menghasilkan wang dan menjimatkan wang anda.

Jangka hayat lampu solar: Tahan lama

Pengeluar lampu suria terbaik menjamin bahawa semua komponen dalam sistem mereka akan bertahan sekurang-kurangnya jumlah masa yang disyorkan (dan kadangkala lebih lama). Walau bagaimanapun, terdapat banyak komponen dengan kualiti binaan yang lemah yang memerlukan perhatian.

 

Tiang Lampu Solar

Tiang Cahaya Solar adalah komponen kami yang paling tahan lama, dengan jangka hayat selama 50 tahun (apabila menggunakan keluli dan proses galvanizing yang betul). Walau bagaimanapun, beberapa rod melalui proses pembuatan yang cuba memotong sudut. Periksa kimpalan titik pada rod untuk melihat sama ada kualiti kimpalan adalah baik. Kecacatan kimpalan adalah ketara dan sudah tentu memendekkan hayat rod. Tiang yang buruk menunjukkan bahawa semua komponen boleh rosak teruk dan tidak dapat diperbaiki.

 

Panel Lampu Solar

Panel lampu solar adalah komponen yang paling tahan lama seterusnya. Walaupun dengan keadaan cuaca yang melampau, turun naik suhu dan pendedahan kepada unsur yang merendahkan, panel boleh bertahan sehingga 25 tahun dengan penyelenggaraan yang mudah. Kebanyakan pengeluar menunjukkan keluaran sebanyak 80% daripada kapasiti nominal mereka. Sudah tentu, ini hanya benar jika anda membeli panel berkualiti. Modul berkualiti rendah merosot dari semasa ke semasa atas pelbagai sebab. Tanpa modul berkualiti tinggi, ROI sistem pencahayaan solar hilang dengan ketara.

 

LED Lampu Solar

LED lampu solar dinilai untuk bertahan lebih 50,000 jam, atau lebih 11 tahun apabila anda mengambil kira 12 jam penggunaan sehari (dan ia jarang digunakan selama itu). LED mempunyai hayat yang sangat panjang kerana ia tidak mempunyai bahagian yang bergerak. Mentol pijar menggunakan filamen yang terbakar lebih cepat daripada LED, tetapi semikonduktor LED menghasilkan cahaya dan bukannya menggunakan logam.

 

Bateri Lampu Solar

Bateri asid plumbum (dengan sistem saiz yang betul) akan mula merosot selepas 5-7 tahun penggunaan dan harus diganti dengan bateri baharu.

 

Kesimpulan Mengenai Ekonomi Lampu Solar

Teknologi di sebalik tenaga solar telah jatuh harga 99.9% dalam tempoh 50 tahun yang lalu, jadi pulangan pelaburan hanya meningkat. Apabila masa berlalu, apabila teknologi cahaya panel solar (dan komponen yang menyalakan lampu) bertambah baik dan ekonomi lampu suria menjadi bernilai setiap sen, anda akan melihat kos komponen menurun lebih jauh.

Banyak kebaikan daripada penggunaan lampu solar di Malaysia. Di SLM kami jual lampu solar dengan pelbagai model, anda boleh dapatkan brosur lampu solar cell disertakan dengan cara lampu solar berfungsi. Kamu jual dan pasang lampu solar Melaka, lampu solar kelantan, solar light johor serta di lampu solar sabah serawak, senang cakap diseluruh Malaysia. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.