Kelebihan Memilih Lampu Berkuasa Solar

Memasang lampu solar di rumah anda boleh menjadi lebih mahal daripada sumber kuasa biasa pada mulanya, tetapi mengetahui faedah lampu solar boleh memberi anda sebab yang lebih baik untuk melabur di dalamnya. Solar Berikut ialah beberapa sebab mengapa anda perlu melabur dalam lamp solar

 

Sumber Yang Boleh Diperbaharui

Ia boleh dicas atau dikemas kini di bawah sinar matahari. Matahari sentiasa bersinar sepanjang hari dan kami dapat mengecas semula panel lampu solar di sini secara percuma. Dengan ini dipasang di rumah atau pejabat anda, anda boleh yakin bahawa ruang anda sentiasa terang dan berkuasa. Walaupun terdapat gangguan bekalan elektrik di kawasan kejiranan anda, rumah anda dijamin mempunyai kuasa selagi panel solar dicas dan berfungsi sepanjang hari.

 

Mobiliti

Dengan panel solar, anda boleh membawanya ke mana-mana sahaja. Tidak perlu pasang soket untuk menjana cahaya dan elektrik. Panel boleh diletakkan di mana-mana sahaja di rumah anda selagi ia dicas dengan betul dan mendapat cahaya matahari yang mencukupi sepanjang hari. Lampu solar sebagai mudah alih dan ringan yang mungkin jika anda mahu.

 

Mesra Alam

Lampu solar adalah mesra alam kerana ia tidak mengeluarkan gas rumah hijau seperti karbon yang biasanya dihasilkan oleh sumber kuasa biasa yang terdapat di rumah anda. Ini dicas secara semula jadi dan dikuasakan oleh matahari. Jangan berfikir dua kali tentang pilihan bekalan kuasa biasa yang lebih mahal. Terdapat pilihan yang lebih murah di luar sana dan pada masa yang sama membantu melindungi alam sekitar dengan mengurangkan pengeluaran gas jahat ini.

 

Pilihan Yang Murah

Panel lampu solar dianggap sebagai pelaburan. Sudah tentu, membeli lampu solar dan memasang lampu solar memerlukan kos awal, tetapi dalam jangka panjang, anda akan menjimatkan lebih banyak wang. Anda boleh menggunakan panel solar untuk menghidupkan rumah anda pada waktu malam, jadi anda tidak perlu membayar bil elektrik bulanan yang tinggi. Mereka menggunakan tenaga solar secara percuma. Ia wayarles dan mudah digunakan, jadi anda tidak perlu membeli soket, palam atau kabel tambahan yang diperlukan untuk mencipta lampu anda. Ia dikuasakan dan menggunakan bateri boleh dicas semula yang tahan lama. Anda memerlukan pemasangan dan pembelian sekali sahaja, tetapi hasil jangka panjang menjimatkan anda lebih daripada penyesuai kuasa biasa.

 

Penyelenggaraan Yang Rendah

Satu-satunya penyelenggaraan yang diperlukan untuk panel solar ialah menggantikan bateri setiap 5-7 tahun dan membersihkannya apabila ia kotor. Kerana ia dipasang di atas bumbung atau di luar dalam cahaya matahari langsung, ia perlu dibersihkan dari semasa ke semasa untuk mengekalkan kecantikan dan penjagaan panelnya.

 

Keselamatan

Tidak seperti sumber cahaya biasa yang tersandung seseorang, panel lampu solar adalah tanpa wayar dan tanpa wayar. Selamat untuk rumah dengan kanak-kanak dan haiwan peliharaan yang sering bermain dengan tali dan saluran keluar yang terdedah di atas lantai. Panel lampu solar ini berdiri bebas dan boleh diletakkan di mana-mana tanpa perlu risau tentang seseorang yang tersandung secara tidak sengaja. Ia juga tidak terlalu panas, jadi ia benar-benar selamat di mana sahaja anda meletakkannya.

 

Pilihan Yang Banyak

Lampu solar telah wujud sejak sekian lama dan telah berkembang menjadi pelbagai jenis. Taman, lampu jalan, tempat letak kereta, ruang luar, terdapat pilihan untuk dipilih untuk setiap keperluan. Terdapat juga saiz dan gaya yang berbeza di pasaran. Semakin banyak bandar, pekan, dan juga pertubuhan komersial menggunakan lampu jalan berkuasa solar untuk kelebihan mereka.

 

Melindungi Anda Daripada Kecurian

Seperti yang dinyatakan, ini adalah tanpa wayar dan tidak boleh dicabut jika orang jahat cuba menceroboh masuk ke dalam rumah anda. Lampu solar paling sesuai diletakkan di luar dengan jarak penglihatan yang baik pada waktu malam untuk menghalangnya daripada keluar. Memandangkan ia wayarles, anda tidak boleh mencabutnya atau menghentikannya untuk mematikan lampu.

 

Menyediakan Pencahayaan Yang Baik

Gangguan bekalan elektrik adalah perkara biasa, terutamanya semasa ribut dan cuaca buruk. Daripada berpegang kepada kaedah tradisional lama menggunakan lampu suluh dan lilin, lampu solar ialah cara yang lebih baik untuk menyediakan tenaga dan sumber cahaya untuk rumah anda. Untuk perkhidmatan yang lebih baik, hanya syarikat kuasa tempatan Anda tidak perlu bergantung pada Anda tidak perlu risau tentang tidak mengecas atau tidak menjana cahaya yang mencukupi kerana anda boleh mengecas di bawah sinar matahari setiap hari.

 

Merancang Mana Yang Terbaik

Adalah penting memilih dan membeli lampu jalan solar yang sesuai mengikut keadaan anda. Ini adalah supaya pencahayaan dapat dipenuhi dan untuk lampu solar berfungsi dengan baik serta tahan lebih lama.

Kami di SLM mempunyai various of solar light mengikut keperluan anda. Banyak lampu solar telah kami lakukan pemasangan. Untuk lebih info, hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.