Adakah Lampu Solar Cukup Terang?

Industri lampu solar telah berkembang secara mendadak sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan kini menawarkan banyak lampu solar berkualiti tinggi pada harga yang sangat kompetitif.

Tetapi apabila ia datang kepada lampu solar, salah satu soalan yang paling kerap ditanya ialah:

Adakah lampu solar cukup terang?

Nasib baik, artikel ini memberikan jawapan terperinci kepada soalan seperti:

 

Apakah Maksud Lumen Dan Watt Lampu Solar?

Sebelum menjawab soalan anda, anda harus terlebih dahulu memahami perbezaan antara lumen dan watt.

Lumen: Ia mengukur kecerahan lampu solar
prestasi: Ini mengukur jumlah tenaga yang digunakan oleh solar lampu solar

Jika anda sedang mencari lampu berkuasa solar yang terang, fikirkan dalam lumen lampu solar bukan solar light watt kerana lebih banyak lumen lampu solar gunakan, lebih terang.

Sebaik-baiknya, anda harus memilih lampu solar lumen tinggi, watt rendah. Ini memastikan bateri tidak cepat habis dan cahaya terang bertahan lebih lama.

 

Seberapa Terang Lampu Solar?

Lampu solar tersedia dalam pelbagai tahap kecerahan, bermula daripada lampu aksen 10 lumen kecil kepada lampu solar limpah, solar spotligh dan lampu jalan 10,000 lumen yang sangat berkuasa.

Bahagian berikut menerangkan jenis lampu solar yang paling biasa dan kecerahannya.

 

Berapa Lumen Yang Diperlukan Oleh Lampu Solar?

Bilangan lumen yang diperlukan bergantung kepada:

  1. Bahagian yang ingin anda terangkan

  2. Jarak liputan

  3. Seberapa terang anda mahu kawasan ini (lebih cerah atau lebih tajam dan licin)?

Kecerahan lampu solar boleh berbeza-beza sepanjang hari bergantung pada jumlah cahaya matahari, seberapa banyak lampu solar dicas. Sebagai contoh, sinaran matahari kelihatan kurang terang pada hari yang gelap berbanding pada hari musim panas yang cerah.

 

Ingin Lampu Solar Terang

Pilih tempat yang ingin anda pasang lampu solar dan cari lampu solar yang sesuai supaya tempat tersebut diterangi dengan baik. Ingat, pilih lampu solar yang tepat. Atau anda boleh cari di SLM, lampu solar kami terang dan tahan lama sepanjang malam.

Kami mempunyai pelbagai jenis produk lampu solar terbaik, lampu solar tahan lama dan mampu milik. Hubungi kami sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.