Ini Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Lampu Solar Luar Rumah

Lampu solar luar rumah seperti solar spotlight dan solar street light terkenal di kalangan pengguna tenaga solar. Walau bagaimanapun, jika anda baru dalam industri solar, pemahaman yang baik tentang lampu solar ini akan membantu anda membuat keputusan yang betul.

 

Adakah Lampu Solar Perlu Dihidupkan/Dimatikan Secara Manual?

Tidak, anda tidak perlu menghidupkan/mematikan lampu solar secara manual.

Lampu solar ialah berdiri sendiri. Jana kuasa matahari yang diperlukan dan lampu solar akan menyala secara automatik apabila matahari terbenam atau persekitaran tidak terang. Walaupun matahari terbit atau persekitaran cerah, sensor gelap secara automatik mematikan cahaya.

Tetapi jika anda menggunakan lampu luar biasa, anda perlu menghidupkan/mematikan secara manual. Jika anda meninggalkan rumah selama beberapa hari, anda tidak akan dapat menghidupkan lampu luar. Jika anda menghidupkannya sebelum anda keluar, terlalu panas boleh merosakkan lampu anda dan menggandakan bil elektrik anda.

Dengan lampu berkuasa solar, anda tidak perlu berada dalam situasi yang begitu teruk. Ianya boleh bekerja tanpa sesiapa.

 

Adakah Lampu Luaran Berkuasa Solar Lebih Baik?

Lampu Luar Berkuasa Solar ialah peranti solar yang menakjubkan yang dibuat oleh teknologi solar. Terdapat banyak kelebihan dan faedah yang datang dengan menggunakan lampu luar solar. Ini baik untuk anda dan alam sekitar, dan terdapat banyak faedah untuk anda dan alam sekitar.

 

Faedah Yang Anda Dapat

Jimatkan bil semasa – Dengan lampu solar luar rumah anda boleh menjimatkan bil semasa anda dengan memanfaatkan kuasa matahari. Tetapi apabila menggunakan lampu luar biasa, ia perlu disambungkan ke sesalur kuasa dan menggunakan sejumlah besar kuasa untuk beroperasi.

Tidak perlu menghidupkan/mematikan secara manual – Dengan ini, anda tidak perlu menghidupkan/mematikan secara manual. Lampu solar boleh melakukannya sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan lampu luar biasa, anda perlu menghidupkan dan mematikannya. Jika anda meninggalkan rumah selama beberapa hari, anda tidak akan dapat menghidupkan dan mematikannya. Kemudian sangat sukar untuk mencari cara untuk melakukannya. Tetapi dengan lampu luar solar, anda tidak perlu risau tentang itu.

Boleh digunakan walaupun semasa bekalan elektrik terputus – Lampu solar luar rumah boleh digunakan untuk menghidupkan lampu dengan mudah walaupun semasa bekalan elektrik terputus. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan lampu luar biasa, anda tidak boleh menghidupkannya semasa bekalan elektrik terputus. Menggunakan lampu solar luar semasa bekalan elektrik terputus boleh memberi manfaat dan keselamatan yang besar.

Berfungsi tanpa elektrik– Jika anda ingin memasang lampu di kawasan tanpa elektrik, lampu solar adalah cara yang sesuai. Ia boleh digunakan dengan mudah di tempat yang sukar untuk membawa kord kuasa. Kemudian anda tidak perlu menarik kord kuasa. Haiwan seperti tikus boleh memotong kord kuasa dan menyebabkan litar pintas. Litar pintas ini boleh mengejut seseorang atau mencetuskan kebakaran rumah. Namun, jika anda menggunakan lampu solar, anda tidak perlu risau tentang keperluan kord kuasa.

 

Adakah Hujan Akan Memusnahkan Lampu Solar Luaran?

Soalan lazim apabila membeli lampu luar suria ialah, “Bolehkah hujan merosakkan lampu luar solar?”

Tidak, hujan tidak akan membahayakan lampu luar solar, outdoor solar light anda. Direka bentuk untuk menahan keadaan persekitaran seperti haba suria, hujan dan salji. Jadi anda boleh menggunakan lampu solar tanpa teragak-agak dalam kes ini.

Lampu luar solar ini kalis air atau diperbuat daripada buih kalis air. Jadi lampu ini berfungsi dengan baik dengan air. Jangan ragu-ragu.

Ini bermakna bahawa lampu ini direka untuk berfungsi walaupun pada hari hujan. Walau bagaimanapun, jika bahagian luar lampu rosak, air mungkin telah memasuki lampu. Oleh itu, sila pasang lampu di tempat yang selamat.

 

Apakah Jangka Hayat Lampu Solar Luar?

Lampu luar suria adalah gabungan beberapa aksesori. Panel solar boleh digunakan untuk masa yang lama. Lebih 20-25 tahun. Juga, lampu LED boleh digunakan selama lebih daripada 10 tahun.

Tetapi seperti yang kita sedia maklum, bateri lampu solar mempunyai jangka hayat yang lebih pendek berbanding komponen lain. Hayat bateri biasanya 3-6 tahun. Ini bergantung pada bateri lampu yang dibeli. Jika lampu luar anda tidak terang seperti dahulu, atau jika ia tidak menyala pada waktu malam untuk tempoh yang lama, mungkin sudah tiba masanya untuk membetulkannya.

 

Beli Lampu Solar Sekarang

Kami di SLM banyak model outdoor solar light dan types of outdoor solar light sama ada lampu solar rumah atau solar light for factory. Selain jadi solar light supplier, kami juga boleh pasang lampu solar, untuk lampu solar selangor/ KL, lampu solar kelantan, lampu solar johor atau diseluruh Malaysia.

Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.