Ini Antara Petua Untuk Pasang Lampu Solar Luar Rumah

Perlukan pencahayaan yang lebih baik pada waktu malam di kawasan rumah anda? Lihat petua kami untuk memasang lampu solar luar rumah di halaman belakang rumah anda.

Jika anda sedang mencari idea untuk pasang lampu solar ditaman, ditempat letak kereta terutamanya jika anda perlu menerangi laluan dan kaki lima atau ingin menarik perhatian kepada fungsi taman anda pada waktu malam, lampu solar adalah pilihan yang sesuai dan lampu solar mudah dipasang. Memasang lampu solar hampir selalu merupakan projek belakang rumah yang mudah. Luangkan masa untuk memikirkan di mana anda akan meletakkan lampu baharu anda dan pastikan lampu dicas sebelum memasang.

Ikuti petua berikut untuk menjadikan lampu solar baharu berfungsi dalam keadaan terbaik.

1. Berhati-hati Meletakkan Lampu Solar

Perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan semasa memasang lampu solar luar di taman ialah susunannya. Apakah tujuan cahaya? Apabila menerangi laluan, disyorkan supaya anda meletakkan lampu agak dekat supaya anda boleh melihat dengan mudah di mana lorong itu, terutamanya di jalan yang berliku. Jika anda ingin menerangi kawasan rumah, anda perlu meletakkan lampu cukup dekat supaya anda dapat membuktikan cahaya yang mencukupi untuk fungsi tersebut.

Anda juga harus mempertimbangkan sama ada penempatan pencahayaan boleh menjadi penghalang kepada penyelenggaraan. Anda tidak mahu meletakkan lampu anda di tempat yang sukar untuk memotong atau di mana anda memandu kereta anda. Selain itu, anda tidak mahu anak anda tersandung lampu apabila bermain di luar pada waktu siang. Letakkannya di lokasi yang mudah dilihat dan tidak mengganggu. Ia membantu untuk merancang lebih awal di mana anda akan memasang lampu baharu.

Sudah tentu, lampu solar memerlukan cahaya matahari untuk berfungsi, jadi anda juga perlu memastikan ia mendapat jumlah maksimum cahaya matahari langsung setiap hari. Jika anda memasang panel solar secara berasingan, sila pasangkan lampu solar panel di tempat yang cerah. Gali sekurang-kurangnya 6 inci dalam dan tanam kabel. Anda boleh meletakkan kabel dalam tiub plastik untuk perlindungan tambahan. Dengan cara itu anda kurang berkemungkinan untuk memotongnya secara tidak sengaja semasa menggali. Pastikan tiada dahan atau daun yang tergantung di atas lampu solar atau panel solar, dan jangan letakkan tumbuhan berdekatan dengannya.

 

2. Cas Lampu Solar Dahulu

Sebelum memasang lampu solar baharu, sila caskannya terlebih dahulu. Pencahayaan luar baharu memerlukan sekurang-kurangnya 12-14 jam cahaya matahari untuk mengecas sepenuhnya sebelum pemasangan. Lampu baharu boleh dicas selama 2 hari jika perlu. Letakkan lampu baharu di luar rumah di lokasi yang cerah untuk memastikan bateri dicas sepenuhnya sebelum memasang lampu baharu.

 

3. Sediakan Tempat Yang Sesuai

Kebanyakan lampu solar luar datang pada pancang yang boleh dipacu ke dalam tanah. Jika anda memasang beberapa siri lampu dengan panel solar anda sendiri, panel solar perlu diletakkan di lokasi yang cerah, memerlukan lebih banyak penggalian dan lokasi yang berpotensi lebih terhad.

Pastikan tempat yang anda ingin pasang lampu solar ditempat yang selamat dan mudah dialihkan.

 

Lampu Solar Luar Rumah Mudah Dipasang

Memasang lampu solar luar adalah peningkatan yang murah dan mudah untuk ruang luar anda. Tambahkan cahaya di tempat yang anda perlukan dan serlahkan landskap kegemaran anda. Kerana ia menggunakan cahaya matahari, ia tidak memerlukan elektrik dan hampir tidak memerlukan penyelenggaraan. Lawati SLM hari ini untuk dapat high quality outdoor solar panel, kami merupakan top solar light seller di Malaysia.

Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.