Lampu Solar Diletakkan Ditempat Yang Tepat

Salah satu pertimbangan paling penting semasa memasang lampu solar ialah meletakkannya di lokasi yang menerima cahaya matahari yang mencukupi untuk memastikan ia dicas sepanjang tahun. Artikel ini akan membantu anda meletakkan dan mengekalkan smart solar light anda supaya kekal terang apabila anda memerlukannya.

 

Ingat: Cas bateri

Disebabkan oleh sekatan penghantaran, bateri litium hanya boleh dihantar kira-kira 30% dicas, jadi sebelum memasang lampu pintar solar dan pastikan ia dihidupkan selepas pemasangan

 

Pasang Lampu Solar Supaya Ia Mempunyai Akses Cahaya Matahari Langsung Pada Setiap Masa

Langkah pertama dalam mengekalkan cas lampu solar yang baik sepanjang tahun ialah meletakkan lampu solar pintar anda dengan betul di lokasi terang yang menerima beberapa jam cahaya matahari langsung setiap hari. “Cahaya matahari langsung” bermaksud matahari mengenai panel lampu solar secara berserenjang.

Untuk memastikan bahawa panel lampu solar menerima cahaya matahari langsung, lampu solar cell tidak boleh disekat oleh bayang-bayang daripada pokok atau struktur berdekatan seperti bayang-bayang rumah, jubin atau pokok. Dengan memasang lampu solar supaya sinaran matahari jelas kelihatan, anda boleh mengekalkan kadar cas yang berterusan pada siang hari.

Memasang lampu di bahagian selatan rumah supaya panel solar menghadap ke arah selatan atau khatulistiwa. Cahaya matahari meresap (bukan cahaya matahari langsung) mungkin, tetapi memasang lampu solar rumah di sebelah utara rumah sangat mengehadkan keupayaan untuk mengecas peranti.

 

Pasang Lampu Laluan Solar

Lampu Laluan Solar mempunyai panel solar terbina dalam. Ini juga boleh menyukarkan untuk mencari tempat terbaik untuk meletakkan lampu guna tenaga solar di bawah cahaya matahari langsung.

  • Tidak ada pokok berat di atas panel solar.

  • Tiada pagar atau kanopi untuk menghalang cahaya matahari daripada sampai ke panel solar.

  • Panel solar harus menghadap ke selatan ke arah khatulistiwa.

Dengan mengikuti garis panduan ini, anda boleh memastikan lampu anda dicas dengan betul sepanjang tahun.

 

Pemasangan Lampu Limpah Solar/ Lampu Spotlight Solar

Lampu sorot led solar cell, lampu spotlight led solar fleksibel apabila ia berkaitan dengan pemasangan. Dengan lampu panel solar boleh tanggal, anda boleh melekapkan Lampu Sorot anda di tempat yang anda perlukan (walaupun di kawasan berlorek seperti di bawah cucur atap) dan melekapkan panel solar secara berasingan di tempat terbaik dalam cahaya matahari langsung (tetapi, dalam jarak 4 meter).

Ramai orang memilih untuk memasang panel lampu solar pada bumbung mereka di mana sinaran matahari boleh sampai ke rumah mereka. Peraturan praktikal yang sama digunakan. Pasang panel solar di sebelah selatan rumah. Ini akan memberi anda peluang paling banyak cahaya matahari langsung sepanjang tahun.

Lampu limpah solar, lampu spotlight solar yang lebih baharu membolehkan anda memutarkan panel ke atas, bawah, kiri dan kanan, tetapi secara amnya sudut terbaik untuk cahaya matahari maksimum ialah kira-kira 45 darjah di bawah menegak. Selepas memasang lampu limpah solar, lampu spotlight solar dan panel solar, sentiasa pastikan panel disambungkan dengan betul ke lampu dan kabel lampu solar, cable lampu solar diikat.

 

Penyelenggaraan Panel Solar

Sebagai pencahayaan luar, panel lampu solar kadangkala boleh ditutup dengan kotoran dan serpihan ini boleh terkumpul di permukaan panel solar anda dan mengurangkan keupayaannya untuk mengecas. Terdapat satu kemungkinan. Kami mengesyorkan mengelap panel solar dengan kain lembap.

 

Pemasangan Lampu Solar Yang Betul

Faktor utama untuk menjadikan lampu solar anda berfungsi dengan baik adalah cara pemasangan yang betul, dimana anda letakkan panel lampu solar dan lampu solar tersebut dan juga cara cas lampu solar dan cara guna lampu solar memainkan peranan. Pemilihan lampu solar cell watt dan lampu solar lumen dipasaran dimana beli lampu solar led yang bersesuaian.

SLM hanya menawarkan lampu solar berkualiti tinggi dan boleh di hantar ke semua negeri termasuk sabah dan sarawak. Hubungi kami sekarang di 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.