Dikeadaan Cahaya Malap, Lampu Solar Cukup Terang?

Produk lampu solar telah lama digunakan sebagai pilihan pencahayaan untuk rumah dan taman, tetapi mereka kadangkala dikritik kerana tidak mencapai jangkaan. Masalah utama, kata pengkritik, ialah ia tidak cukup terang. Itulah pemikiran abad ke-20. Pencahayaan solar telah mencapai kemajuan yang besar bukan sahaja di taman tetapi jalanan dan keselamatan. Artikel pembelajaran ini akan menunjukkan kepada anda banyak sebab mengapa pencahayaan landskap solar lebih baik daripada pencahayaan taman tradisional. Ia juga memberi peluang kepada pihak yang berminat untuk mengetahui tentang potensi tenaga solar dan menjelaskan beberapa salah tanggapan mengenai tenaga suria. 

 

Tiada Saluran Elektrikal Diperlukan

Pernahkah anda mempunyai idea landskap atau reka bentuk yang hebat untuk rumah atau taman anda yang tidak pernah menjadi kenyataan kerana anda tidak mahu merosakkan bekalan kuasa projek anda? Ini mungkin ciri terbaik dan paling penting bagi lampu solar. Ia boleh diletakkan di mana-mana matahari bersinar dan dalam hampir semua keadaan tanpa memerlukan wayar atau talian kuasa.

Keindahan tenaga solar ialah walaupun tenaga matahari ada di mana-mana dan terdapat tempat yang lebih baik untuk meletakkan produk solar daripada yang lain, di mana ada matahari ada kuasa.

Jadi apa tangkapannya. Sila ambil perhatian bahawa lampu solar tidak berfungsi dengan baik jika diletakkan dikawasan yang tidak menerima cahaya matahari yang mencukupi. 

 

Kurangkan Jejak Karbon

Produk tenaga suria bukan sahaja menjimatkan masalah anda untuk menggali dan memasang kabel, tetapi ia juga membantu mengurangkan jejak karbon anda. Ini adalah kesan yang kita ada pada alam sekitar melalui pelepasan CO2 yang dihasilkan oleh aktiviti harian kita. Semakin sedikit karbon dioksida yang kita keluarkan, semakin baik kehidupan kita semua. Dan lampu solar hanya menggunakan cahaya matahari untuk menghidupkannya, iaitu sumber yang boleh diperbaharui.

 

Peningkatan Lampu Solar

Satu kebimbangan ialah lampu solar mungkin tidak cukup terang untuk menerangi taman, balkoni atau teres anda. Apabila pengeluaran produk tenaga solar meningkat, begitu juga kualitinya. Bidang tenaga boleh diperbaharui tidak terkecuali. Teknologi solar sentiasa bertambah baik dan kualiti kebanyakan produk lampu solar bertambah baik dari hari ke hari apabila semakin banyak perhatian diberikan kepada pertimbangan alam sekitar. 

 

Lampu Berkuasa Solar Memerlukan Cahaya Matahari

Jumlah cahaya matahari yang anda terima di sekitar rumah anda sangat mempengaruhi prestasi produk lampu solar yang anda pasang. Bagi anda yang ingin mendapatkan teknikal, anda memerlukan sinaran matahari. Ia adalah ukuran jumlah tenaga pancaran solar yang sampai ke permukaan dalam masa tertentu. Apabila merancang projek lampu solar rumah dan lampu solar taman, anda harus mempertimbangkan jumlah sinaran solar yang diterima. 

 

Hari Yang Cerah Dengan Pencahayaan Solar

Pada masa ini, lampu solar biasanya dilengkapi dengan sumber cahaya LED. LED adalah singkatan kepada Light Emitting Diod dan mengandungi sebatian yang mengeluarkan cahaya apabila arus elektrik melaluinya. Lampu LED memancarkan jumlah cahaya yang sangat besar untuk saiz dan penggunaan tenaganya. Mereka menghasilkan sedikit haba dan menggunakan sedikit kuasa. Mentol LED menggunakan lebih kurang 1/10th tenaga mentol pijar dan sehingga 90% lebih cekap daripada mentol pendarfluor atau neon dengan watt yang sama. Oleh kerana LED adalah mentol keadaan pepejal dan bukannya bergantung pada filamen, ia tahan lebih lama, lebih cekap tenaga dan menjimatkan wang. 

 

Lumens Penting, Bukan Watt

Kesilapan biasa ialah membandingkan watt unit LED dengan lampu pijar atau pendarfluor. Watt adalah fungsi penggunaan kuasa, bukan kecerahan. Ukuran yang baik untuk membandingkan pencahayaan luar ialah lumen, yang mengukur kecerahan cahaya. 

Lampu LED mempunyai kawasan yang lebih fokus dan sudut hamparan yang berbeza, manakala mentol pijar hanya menerangi persekitaran, jadi lampu LED mempunyai kesan pencahayaan yang lebih lembut dan lebih tenang. Ini menjadikannya sempurna untuk aksen dan pencahayaan hiasan di rumah atau teres anda. 

 

Kenali Lampu Solar Pasti Anda Teruja Menggunakannya

Apabila merancang untuk menerangi rumah untuk keselamatan dan perhiasan, adalah idea yang baik memilih dan menggunakan lampu solar SLM, lampu solar rumah. Memandangkan harga produk lampu solar telah menurun, kualiti telah bertambah baik. Dengan persekitaran kita yang semakin tertekan setiap hari, inilah masanya untuk menyokong masa depan yang lebih baik dan bersih untuk kita semua. SLM membawa semua jenis lampu solar utama, Jika anda mempunyai aplikasi pencahayaan berkuasa solar. 

Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe. Manfaatkan sepenuhnya daripada pelaburan solar anda.