Lampu Solar Dapatkan Menjimatkan Wang

Di Malaysia boleh sampai menggunakan 105,065,000,000.00 kWj elektrik setiap tahun.
Pencahayaan menyumbang kira-kira 15% daripada penggunaan elektrik isi rumah di Malaysia dan ramai yang mendapati bil utiliti mereka melambung tinggi. Pemilik rumah membelanjakan banyak untuk pencahayaan pada hari-hari yang singkat.

Menjimatkan kos ini lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Berikut ialah beberapa cara kecil untuk memastikan rumah anda cerah sambil menjimatkan bil utiliti anda. Jadi patut ditanya:”Bagaimana kita boleh mengurangkan kos?”

Berapa kerapkah anda membiarkan lampu rumah menyala? Sama ada lampu luar rumah dan lampu dalam rumah. Untuk keselamatan dan perhiasan ramai yang menyalakan lampu mereka bagi menerangi kawaasan tersebut. Dan ada juga taknak pasang lampu luar rumah sebab takut bil elektrik melambung.

 

Jimat Wang Dengan Lampu Solar

Jika anda menggantikan semua lampu konvensional, lampu biasa anda dengan alternatif lampu solar, penjimatan akan menjadi 100% daripada kos awal pasang lampu solar dan kos pemilikan akan yang berbaloi dimasa akan datang. Lampu solar menggunakan cahaya matahari untuk berfungsi/ mengecas, jadi zero elektrik bil untuk lampu solar yang anda pasang sepajang malam.

 

Adakah Lampu Solar Berbaloi?

Penyelidikan kami jika anda menggunakan lampu mentol pijar, lampu konvensional biasa, pertama mestilah guna elektrik dan kedunya, jika anda pasang lampu sepanjang malam, mesti mentol akan cepat terbakar dan perlu belinya semula, kiralah setahun berapa kali perlu beli.

Pencahayaan solar, solar lightning juga lebih cekap dimana lebih estetik, kos elektrik sifar, dan boleh menerangi ruang dengan berkesan. Pertama tak perlu bayar elektrik untuk lampu solar yang anda pasang sepanjang malam dan keduanya lampu solar direka untuk ketahannya, dapat bertahan lama serta tahan lasak.

 

Kerosakan Ekosistem

Terdapat kebimbangan alam sekitar yang lebih luas tentang dari mana kita memperoleh kuasa kita. Harga tenaga melonjak sepanjang 2021 disebabkan oleh gabungan faktor. Ini adalah isu antarabangsa dan bukannya isu khusus Malaysia.

Negara-negara di Asia dan Eropah menggunakan sejumlah besar bekalan gas semasa musim sejuk yang panjang tahun lepas, dan peningkatan permintaan mendorong harga lebih tinggi. Pada masa yang sama, penyambungan semula aktiviti ekonomi selepas pandemik Covid-19 turut membawa kepada peningkatan penggunaan tenaga.

Dengan adanya lampu solar dapatkan mengurangkan kebergantungan kepada sumber tenaga elektrik. Sumber cahaya daripada matahari tidak membawa apa-apa kesan kepada alam sekitar.

 

Beralih Kepada Sistem Lampu Solar

Terangi rumah dan premis anda dengan lampu solar yang bukan sahaja menjimatkan wang malahan dapat menjaga alam sekitar. Sekarang pun permintaan lampu solar semakin meningkat diseluruh Malaysia. Sama ada boleh dapat di solar light online, lampu solar online, dikedai lampu solar atau syarikat lampu solar yang lakukan jual lampu solar dan pasang lampu solar.

Salah satunya lampu solar terbaik di Malaysia adalah jenama lampu solar SLM. Hanya lampu solar yang berkualiti tinggi yang disediakan untuk anda. Hubungi Solar Light Malaysia (SLM) sekarang di 03 – 8062 5891/ 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda. Untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.