Kami telah menerima banyak soalan daripada pengguna baharu tentang pencahayaan solar, jadi kami telah menyusun senarai soalan lazim berdasarkan soalan tersebut. Ia juga menyediakan beberapa sumber tambahan, jadi teruskan membaca untuk dapatkan pengetahuan yang lebih.

Apakah Butiran Yang Anda Perlukan Untuk Mendapatkan Jenis Lampu Berkuasa Solar Yang Paling Sesuai?

 1. Berapa jam lampu suria boleh berfungsi setiap hari.

 2. Ketinggian pemasangan dan keluasan kawasan tersebut.

 3. Tujuan memasang lampu solar

 4. Lokasi/alamat projek di mana lampu LED solar akan dipasang.

 5. Kami menggalakkan anda untuk memberikan kami foto (atau video jika boleh) tempat yang ingin anda lakukan pemasangan lampu solar LED luaran. Sila hantar seberapa banyak gambar yang boleh. Ini dapat membantu kami mengesyorkan pencahayaan luaran berkuasa solar yang terbaik. WhatsApp video dan foto anda di 012 – 405 8791 

Apakah Perbezaan Antara Lumen Dan Watt Untuk Lampu Jalan Solar Panel?

Watt mengukur kuasa yang digunakan oleh lampu solar LED. Ia BUKAN pengukur untuk TAHAP KECERAHAN!

Lumen ialah unit yang mengukur kecerahan mentol lampu. Lumen menunjukkan kecerahan lampu solar dalaman atau luaran yang anda beli. Semakin tinggi bilangan lumen, semakin terang cahaya lampu solar. Jika bilangan lumen rendah, cahaya akan menjadi malap. Oleh itu, lumen merujuk kepada keluaran cahaya.

 

 

 

Adakah Lampu Solar Luar Rumah Dan Lampu Solar Dalam Rumah Berfungsi Dalam Cuaca Mendung?

Cuba fikir hari yang apabila langit diliputi awan. Walaupun dalam keadaan cuaca sedemikian, lampu solar SLM berfungsi dengan baik. Panel solar boleh menyimpan tenaga dalam bateri tanpa mengira jumlah cahaya matahari pada siang hari. Berita baiknya, lampu luar solar SLM direka untuk bertahan selama beberapa hari tanpa ada matahari langsung.

Bagaimanakah Lampu Solar Malaysia Buka/ Tutup Tanpa Ada Campur Tangan Daripada Manusia?

Sel suria akan menyerap cahaya matahari untuk mengecas bateri. Jika tiada cahaya matahari pengecasan terhenti sendiri jadi ada pengawal akan mengenalinya sebagai waktu malam dan menghidupkan lampu solar LED dengan bekalan kuasa daripada bateri. Apabila bateri dicas semula, pengawal akan memastikan lampu LED dipadam.

 

 

Bagaimanakah Penderia Gerakan PIR Untuk Lampu Solar Sensor?

SLM menawarkan lampu berkuasa solar khas yang dikenali sebagai “lampu sensor gerakan splar”. Lampu ini dilengkapi dengan sensor gerakan PIR yang mengesan pergerakan objek di sekelilingnya. Walaupun pada waktu malam, jenis lampu suria ini kekal pada tahap kecerahan rendah (30%). Sebaik sahaja sensor gerakan PIR mengesan objek yang menghampirinya, ia dengan terus meningkatkan kecerahan kepada 100% dan kembali kepada 30% selepas beberapa minit.

Adakah Lampu Solar Malaysia SLM Perlu Dipasang Oleh Juruelektrik?

Anda tidak perlu mengupah juruelektrik untuk memasang lampu solar LED kerana ia tidak menggunakan elektrik konvensional (AC240V) dan lampu solar adalah voltan rendah.

Apakah Jadual Penyelenggaraan Biasa Untuk Lampu Solar Luar/ Lampu Solar Jalan?

Jika anda memutuskan untuk memasang lampu pagar solar SLM, lampu taman solar luar atau lampu solar jenis lain, anda rasa bersyukur apabila tahu yang lampu solar ini tidak memerlukan penyelenggaraan. Panel solar akan bertahan lebih lama jika anda dapat memastikan ianya dalam keadaan bersih daripada habuk.

 

 

Adakah Saya Perlu Mengecas Bateri Lampu Berasaskan Solar Sebelum Pemasangan?

Apabila anda menerima lampu solar yang serba baharu, bateri tersebut telah dicas tapi tidak penuh. Untuk jadikan ia dicas 100%, bergantung kepada keadaan cuaca. Bateri akan bergambil lebih atau kurang dari 2 minggu untuk menjadikan lampu solar berfungsi dengan normal.

Apakah Konsep Kitaran Cas Bateri Lampu Solar Matahari?

Apabila pek bateri dicas sepenuhnya dan dinyahcas, kitaran lengkap dipanggil kitaran pengecasan. Lampu SLM berkuasa solar didatangkan dengan bateri litium yang ada kira-kira 1000-3000 kitaran. Kitaran pengecasan bateri termasuk cas penuh kepada dinyahcas serta penyusutan separa tenaga yang disimpan.

Bolehkah Lampu Jalan Sedia Ada Ditukar Kepada Lampu Solar?

Boleh. Tiang lampu tradisional boleh digunakan semula untuk meletakkan lampu solar, tetapi mesti diganti dengan lampu LED solar SLM untuk lampu berfungsi dengan baik.

Mengapa Lampu Solar Pesaing Mempunyai Bateri Yang Begitu Besar?

100% Spesifikasi Palsu. Ini kerana spesifikasi yang disebut oleh pelbagai pesaing adalah palsu. Bayangkan bateri yang besar boleh ke muat masuk dalam ruang lampu solar yang kecil.

Apakah Jangka Hayat Lampu Solar LED?

Setiap komponen individu lampu solar mempunyai hayat penggunaan yang berbeza.

Hayat elektronik dan bateri adalah kira-kira 5 tahun, panel solar adalah 10 tahun, dan cip LED solar berfungsi dengan lancar selama 50,000 jam.

Jangka hayat di atas hanyalah anggaran yang dikira berdasarkan pengalaman kami, jualan lepas dan jumlah bilangan produk SLM solar yang digunakan. Tetapi anda tidak perlu risau kerana lampu solar kami disertakan dengan waranti selama 1 tahun.

Berapa Lama Lampu Solar Spotlights Kekal Menyala Pada Waktu Malam?

Lampu solar SLM direka untuk berfungsi dari senja hingga subuh. Anda perlu memastikan bahawa panel solar mesti menghadap ke selatan dan harus dipasang di atas cahaya untuk dapatkan cahaya matahari maksimum. Dengan cara ini, bateri lampu solar sentiasa mempunyai tenaga yang mencukupi untuk menyalakan cahaya dan memastikannya menyala pada waktu malam.

Bolehkah Lampu Solar Rumah Dibiarkan Dalam Hujan?

Lampu solar digunakan untuk menerangi kawasan luar dan direka untuk semua keadaan cuaca. Semua komponen lampu solar ditutup dengan plastik ABS dan bahan aluminium tahan lama, yang kalis cuaca dan habuk. Ia mempunyai penarafan IP untuk menahan keadaan cuaca semula jadi seperti hujan dan angin.

Bolehkah Lampu Solar Sel Ditutup?

Anda mungkin mempunyai sistem lampu solar yang disertakan dengan suis pilihan untuk menghidupkan/mematikan lampu mengikut keperluan. Walau bagaimanapun, kebanyakan lampu solar tidak mempunyai pilihan ini. Sistem ini berprestasi lebih baik apabila ia berfungsi secara automatik. Ciri automatik membantu bateri anda bertahan lebih lama.

Bagaimana Lampu Solar Taman Boleh Menjimatkan Wang?

Apabila anda memasang lampu solar, ini bermakna anda menggunakan 100% tenaga solar, jadi anda tidak perlu membayar bil yang biasanya anda bayar untuk penggunaan elektrik konvensional.

Adakah Lampu Tenaga Solar Berbahaya?

Apabila bercakap mengenai elektrik, lampu solar adalah sangat selamat berbanding dengan lampu elektrik. Lampu elektrik berjalan pada arus ulang alik (voltan tinggi), tetapi lampu solar menggunakan arus terus yang sangat rendah.

Walau bagaimanapun, membeli lampu solar yang rendah standardnya tidak selalu disyorkan kerana mereka menggunakan bateri litium yang rendah kualitinya yang boleh terbakar.

Bolehkah Lampu Solar Dinding Digunakan Didalam Rumah?

Ya, anda boleh menggunakan lampu solar di dalam rumah. Lampu siling solar SLM kami direka untuk kegunaan dalaman. Jadi, panel solar perlu diletakkan diluar dan lampu siling dipasang didalam. Walau bagaimanapun, kabel panjang diperlukan untuk menyambungkan kedua-duanya.

Elakkan Penipuan Waranti Apabila Membeli Rangkaian Lampu Solar Cell

Lampu solar RM80 dijual penipu dengan jaminan 3-5 tahun. Mereka membuat anda ia adalah tawaran terbaik. Penjual tidak ada syarikat pun. Bagaimanakah jika ada ingin dapatkan waranti sekiranya berlaku kecacatan produk?

Bagaimana jika anda menjadi mangsa penipuan sedemikian apabila membeli lampu solar? Anda menyedari anda ditipu setelah beberapa bulan pasang lampu solar dan ianya tidak berfungsi dengan baik. Apabila anda menghubungi mereka dan mereka mengatakan tiada jaminan yang boleh anda tuntut.

Penipuan seperti ini bukanlah sesuatu yang baru. Memang penipu ini mendapat banyak wang dengan mengkhianati pembeli, jadi anda harus berhati-hati dengan penipu sebegitu.

Bagaimana Untuk Membezakan Lampu Solar Malaysia Yang Baik Daripada Lampu Solar Yang Buruk?

Hari ini, semua orang membeli-belah dalam talian, tetapi majoritinya tidak cukup pengetahuan tentang lampu solar, menyebabkan mereka lebih cenderung untuk membeli produk yang lebih rendah dan jatuh ke tangan penipu. Mereka kagum dengan gambar yang menarik dan harga rendah, tetapi akhirnya membeli produk tidak berkualiti. Selain itu, lampu solar berkualiti rendah ini mempunyai beberapa mentol LED yang dipasang terbakar, yang agak sukar untuk diketahui orang awam. Walaupun mereka mengatakan watt adalah sama dengan lampu solar yang original, tetapi kecerahan (lumen) sangat rendah dan berterusan menurun apabila suhu terus meningkat.

Membeli lampu solar yang murah boleh menjimatkan wang anda di hadapan malah mencerahkan rumah anda, tetapi anda tidak tahu berapa lama ia akan bertahan. Produk lampu solar yang murah direka dengan perlindungan buruk dimana mereka menggunakan litar dan dilengkapi dengan manik lampu LEP yang sangat rapuh. Oleh itu, jenis lampu ini boleh menyala dengan cepat.

Anda membeli lampu solar kerana ia menjaga alam, lebih murah, lebih terang, lebih selamat dan tahan lebih lama daripada lampu tradisional. Apa gunanya lampu solar berkualiti rendah itu jika anda tidak dapat menikmati semua faedah ini? Jadi lebih baik menggunakan pencahayaan konvensional daripada membazirkan wang untuk lampu solar yang lebih rendah.

Mengapa Lampu Solar Murah Pesaing Kita Tidak Boleh Kekal Terang Lebih Lama?

 1. Pembekal lampu solar mungkin mengurangkan kualiti untuk menjimatkan kos.

 1. Produk solar yang anda beli mungkin daripada pengeluar yang tidak dibenarkan.

 1. Bahagian (cip LED, bateri, pengawal, dsb.) yang dipasang pada lampu solar yang anda beli mungkin bukan baharu.

 1. Penjual dalam talian pada mulanya menjual produk yang berkualiti hanya ingin dapatkan ulasan yang positif, tetapi apabila ulasan mereka dah cukup, mereka mengurangkan kualiti bagi menjimatkan wang

 2. Peruncit dalam talian menjual banyak produk solar berkualiti rendah kerana permintaan pasaran.

 3. Ingat harga lampu solar bergantung kepada tahap kecerahan yang dihasilkan. Kecerahan diukur dalam lumen. Semakin tinggi lumen, semakin cerah, dan semakin tinggi harganya.

Mengapa Kami Tidak Bekerjasama Dengan Semua Pelanggan Ingin Pasang Lampu Solar?

Di Solar Lights Malaysia (SLM) kami percaya bahawa kepercayaan adalah sesuatu yang mesti diperoleh dan kami berusaha keras untuk melebihi jangkaan pelanggan kami, jadi kami meminta anda menghormati keikhlasan kami. Ada sebab kami hanya bekerja dengan pelanggan yang betul, bukan semua orang yang mahukan perkhidmatan kami. Kami suka bekerja dengan orang yang seperti kami. Terdapat beberapa kes di mana saya terpaksa menolak untuk bekerja dengan sesetengah orang kerana tingkah laku mereka yang tidak sesuai. Mereka adalah jenis orang yang sangat sukar untuk disenangi. Mereka tidak menghormati perhubungan dan tidak tahu cara melayan penjual secara profesional. Semasa kami bekerjasama dengan pelanggan kami, kami berharap hubungan ini akan memberi manfaat yang sama kepada Solar Lights Malaysia dan pelanggan kami.

Masa Penghantaran

Kebanyakan pesanan dihantar pada hari yang sama (bergantung pada pengambilan kurier). 99.9% pesanan dibungkus dan dihantar pada hari yang sama. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh keadaan yang tidak dapat dielakkan, penghantaran mungkin ditangguhkan.

Pembantu Teknikal

Jika anda mempunyai sebarang masalah dengan mana-mana produk Lampu Solar SLM atau memerlukan bantuan pemasangan, sila hubungi kami. Kami di sini untuk membantu.

Kami Mempunyai Pasukan Teknikal Dalaman Untuk Pemasangan Lampu Solar Rumah?

SLM mempunyai pasukan pemasangan dalaman dan pembaikan elektronik khusus untuk semua projek solar.

Kami percaya pada kualiti. Bukan sahaja produk, tetapi juga perkhidmatan. Jadi kami mempunyai pasukan pemasangan sendiri.

Nota: Banyak syarikat tenaga solar dikendalikan oleh pekerja dari sumber luar untuk semua pemasangan kepada kontraktor kerana ianya tidak mempunyai kemahiran yang diperlukan.

Lampu Solar Baharu Kami Ada Tersedia

Pesan Sekarang 012 – 405 8791