Kebaikan Lampu Solar Keselamatan Berkuasa Solar

Ya, sebenarnya anda boleh menggantikan sepenuhnya lampu setara bekalan kuasa, menjimatkan tenaga dengan ciri keselamatan. Memandangkan kos tenaga hari ini, adalah berbaloi untuk beralih kepada lampu keselamatan berkuasa solar.

 

Kecerahan Dan Konsistensi Lampu Solar Keselamatan

Lampu PIR solar sangat terang (sehingga 3500 lumen), dengan purata kira-kira 400 lumen.
Secara umum, lebih terang cahaya, lebih pendek jumlah masa larian. Kuasa yang diperlukan untuk operasi dihadkan oleh saiz panel dan jumlah cahaya yang boleh diterimanya.

 

Kebolehpercayaan Dan Penyelenggaraan

Apakah Jangka Hayat Lampu Keselamatan Solar?

Lampu gerakan solar yang dipasang didinding boleh bertahan selama bertahun-tahun. Ia biasanya diperbuat daripada plastik ABS (sejenis polimer termoplastik) dan direka bentuk untuk tahan UV dan cuaca.

Penggunaan security solar light lebih terhad oleh bateri berbanding dengan perumahan atau panel solar misalnya. Bateri boleh diganti dalam kebanyakan kes dan biasanya murah dan mudah dipasang.

Beli lampu solar, lampu solar yang berkualiti, lampu solar cell yang bagus yang betul dan ia akan bertahan selama bertahun-tahun. Di SLM, kami menguji dan menggunakan fungsi lampu solar kami sendiri di pejabat. Sesetengah lampu solar led energi solar masih berfungsi dan masih berkuasa selepas 8 tahun. Bateri biasanya perlu diganti setiap 2-3 tahun, yang sangat mudah dan harga bateri solar murah.

 

Bagaimanakah cara saya memastikan lampu menyala?

Satu-satunya penyelenggaraan yang diperlukan selepas memasang lampu gerakan solar, solar motion seonsor light ialah menanggalkan panel lampu solar apabila ia berdebu. Tiada penyelenggaraan diperlukan kecuali menggantikan bateri lampu solar setiap beberapa tahun.

 

Macam Mana Nak Tukar Bateri Lampu Solar?

Menggantikan solar led light battery adalah sangat mudah dan paling kerap ditemui di bahagian belakang unit.

Akses kepada bateri biasanya melalui penutup boleh tanggal atau dengan membuka skru panel belakang lampu.

Didalam anda boleh melihat dengan jelas kes bateri dan ia biasanya hanya kes mudah untuk mengeluarkan bateri dan menggantikannya dengan yang baharu.

Ramai orang kini sudah biasa dengan bateri litium-ion, yang biasa digunakan dalam jenis lampu solar dipasaran ini. Mereka kini digunakan dalam pelbagai produk lampu solar.

 

Kesesuaian

Bagaimana Untuk Memasang Lampu Kelamatan Solar?

Dalam kebanyakan kes, lampu gerakan solar adalah sangat mudah untuk dipasang.
Ia mengambil masa kira-kira 5-15 minit, bergantung pada jenis lampu solar yang anda pasang.

Terdapat dua jenis utama:

Integral – Panel lampu solar adalah sebahagian daripada perumahan lampu keselamatan.

Remote – Remote adalah berasingan daripada perumahan dan dipasang secara berasingan. Pemasangan mengambil sedikit masa kerana terdapat dua bahagian.

Kebanyakannya disertakan dengan skru dan dowel dan hanya memerlukan pemutar skru untuk dipasang.

 

Lampu Solar Keselamatan Luar Terbaik

Cahaya terbaik bergantung pada apa jenis lampu solar yang anda inginkan dan tempat anda pasang lampu solar tersebut. Anda akan melihat banyak jenis lampu solar dipasaran perbandingan yang mendakwa telah menemui cahaya terbaik, tapi keputusan ada pada anda untuk memilih mengikut keperluan dan pastikan lampu solar berkuality serta lampu solar tahan lama.

Di bawah ialah himpunan lampu keselamatan luar dengan mengambil kira kegunaannya.

Lampu keselamatan – menghalang pencuri
Faktor Utama: Kecerahan, kebolehpercayaan, sensor PIR boleh laras.

Garaj/Bangunan dan Taman
Faktor Utama: Kecerahan, pengedaran cahaya, kebolehpercayaan.

Mendekati jalan/ menghampiri cahaya
Faktor Utama: Pencahayaan arah, kecerahan dan pengedaran cahaya, kebolehpercayaan.

Lampu dinding/pagar/hiasan
Faktor Utama: Fungsi mod, kecerahan, corak pencahayaan.

 

Lihat Kos Terbaik Lampu Keselamatan Solar

Lampu keselamatan solar kini sangat berpatutan dengan berapa harga lampu solar led dipasaran sekarang. Secara keseluruhannya, terdapat peningkatan yang ketara dalam kualiti, kefungsian dan reka bentuk.

Memandangkan kos keseluruhan dan keberkesanan lampu LED solar yang diaktifkan gerakan ini.
Setiap orang harus mempunyai sekurang-kurangnya satu atau lebih lampu solar dinding dalam rumah atau lampu solar dinding luar rumah.

SLM hanya menawarkan lampu solar berkualiti tinggi dan boleh di hantar ke semua negeri. Hubungi kami sekarang di 012 – 405 8791 dan whatsapp https://wa.me/60124058791 atau layari https://www.SolarLight.com.my untuk melihat keperluan cahaya solar anda.untuk dapatkan lebih info mengenai lampu solar atau anda ingin kami lakukan pemasangan lampu solar ini. Boleh tengok di youtube kami https://www.youtube.com/watch?v=zQMPKcs70TM dan jangan lupa share dan subscribe.